Anasayfa , Bildiriler , Yeni Kadın: ‘Galatasaray Mevzidir; Cumartesi Annelerine/İnsanlarına Yasaklanamaz!’

Yeni Kadın: ‘Galatasaray Mevzidir; Cumartesi Annelerine/İnsanlarına Yasaklanamaz!’

Yeni Kadın | 25 Ağustos Cumartesi günü; gözaltında kaybedilen çocuklarının akıbetini soran, adalet arayan Cumartesi annelerine/ insanlarına devlet güçleri bir kez daha acımasızca saldırdı ve eylemin 700.sü engellenmek istendi. Her fırsatta Cennet’in anaların ayakları altında olduğunu söyleyenler; bir kez daha yaşlarına bile bakmaksızın anaları yerlerde sürüklediler, tartakladılar, gözaltına aldılar… Onların bütün “suçları”, büyük bir sabır ve inatla 700 haftadır kaybedilen çocuklarının/ yakınlarının akıbetini sorgulamaktı… Artık geri gelmeyeceğini bildikleri çocuklarının/yakınlarının, hiç değilse kemiklerini bulup yaslarını tutabilecekleri, çocuklarının başı gibi toprağını okşayabilecekleri bir mezara sahip olabilmek ve kaybedenlerin cezalandırılması için adalet istemekti… Bu talepler için 700 haftadır Galatasaray’ı kızıl karanfilleri ve beyaz eşarplarıyla sessizce kendilerine mekan eylediler… Yas tutamamış annelerin, kardeşlerin, yakınların 699 haftadır her cumartesi ellerinde kızıl karanfilleri, başlarında beyaz eşarpları ile sessizce oturarak yaptıkları bu hatırlatmanın 700’üncüsünde daha fazla tahammül edemeyen Devlet, değişmeyen yüzünü bir kez daha gösterdi…

Anneliğin İstismarı mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 700. hafta eylemini neden yasakladığını “kaybedildiğini söyledikleri kişiler örgüt içinde infaz edilmiştirler. Örgüt içi hesaplaşmadır… Bunlar terör örgütünün payandaları, paçozlardır.. Anneliği istismar ediyorlar, artık bu istismar ve kandırmaca son bulmalı..” şeklinde açıklayarak bundan böyle bu eylemlere müsade edilmeyeceğini buyurdu.

Süleyman Soylu’ya sormak gerekmezmi “acaba anneliği istismar eden kim?”… Anneliği sözde kutsayarak, kadınların varoluş nedenlerini annelikle sınırlayıp, her türlü şiddete açık hale getiren egemenlermidir anneliği istismar eden; yoksa  egemenlerin bütün yalanlarını açığa çıkartırcasına adeta bir onur abidesi gibi 700 haftadır orada birbirine kenetlenmiş, çocukları/yakınları için adalet arayan ve TC faşizminin tüm adaletsizliğini, hukuksuzluğunu dünya kamuoyunun gözlerine sokan Cumartesi Anneleri midir? Halkın duygularını sömürerek seçimlere yatırım yapabilmek için her annesini ziyaret edişini basında ve medyada poz poz halkın gözüne sokmaya çalışanlarmıdır anneliği istismar eden, yoksa “bir – iki saat sonra oğlun/kızın geri gelecek” diyerek gözaltına aldıkları ama aradan geçen bunca yıla rağmen geri dönmedikleri için, 700 haftadır Galatasaray meydanında sessizce oturup, bıkmadan usanmadan çocuklarının akıbetini soran analarmıdır “anneliği istismar” edenler?

Herkes bilmektedir ki; 700. haftadaki saldırının tek nedeni; aşağılamaya, silikleştirmeye  çalıştıkları yüreklerinden öpülesi anaların bu kararlı duruşlarından duydukları korkudan başka birşey değildir. O yaşananlar, gerçekte haksız oluşun, bir cevap veremeyişin, acizliğin, tükenmişliğin şiddetiydi… Çünkü; Galatasaray Meydanı’nı kendilerine yurt edinen insanlar, “Ancak sizin yargılandığınızı gördüğümüzde biz bu meydandan ayrılacağız!” diyerek, uygulanan zulümle, şiddetle adalet arayışlarından vazgeçmeyeceklerini haykırmaya ve hakikati aramaya devam etmekte kararlı olduklarını bir kez daha gösterdiler…

Saldırının bir diğer nedeni de; Cumartesi İnsanları’nın verdiği mesajın iktidar sahipleri tarafından da okunmasıdır… Egemenler, her Cumartesi Galatasaray önünde faşizmin saldırıları karşısında boyun eğmemenin, itaat etmemenin bu zulümden kurtulmanın tek yolu olduğunun mesajının da verildiğini biliyorlar… Biliyorlar ki; “tüm haksızlık ve hukuksuzluklar için, soframızda hergün biraz daha küçülen ekmeğimiz için, yakılan yok edilen doğamız ve geleceğimiz için, çeşitli bahanelerle katledilen kadınlar için; direnin ve geleceğinizi ellerinize alın” mesajını veriyorlar…  Şairin dediklerini hatırlatıyorlar herkese… “Bitmedi daha sürüyor o kavga… Ve sürecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek!” İşte esas korkuları burada yattığı, bu mesajı okudukları için saldırdılar bir kez daha hunharca… Onun için çeşitli süpekilasyonlarla Cumartesi Analarını ve mücadelelerini hiçleştirmeye, karalamaya, çarpıtmaya çalıştı Süleyman Soylu..

Cumartesi Analarının/İnsanlarının Çığlığı Çığlığımızdır; Susturulamaz!

YENİ KADIN olarak Cumartesi Annelerine/İnsanlarına yapılan saldırıyı tüm sınıf kinimizle lanetlerken, adalet yerini buluncaya kadar Cumartesi annelerinin mücadelesinin mücadelemiz olduğunu bir kez daha beyan ederiz.

Soylu’nun yaptığı açıklamalardan anlaşıldığına göre, 701. Hafta itibariyle Galatasaray meydanı’nda Cumartesi analarının eylemleri yasaklanacak… Biz de Yeni Kadın olarak Cumartesi analarının kararlığını sahiplenerek, onların bir kez daha sesi olmak için, 701. haftada da başta kadın örgütleri olmak üzere herkesi alanlara çağırıyoruz… Şimdi o meydanda yedi yüz haftadır haykırılan çığlığa sadece ses verme zamanı değil o çığlığın sahibi olabilme zamanıdır. O çığlık, hepimizin çığlığıdır.

ANALARIN ÖFKESİ KATİLLERİ BOĞACAK!      JİN JİYAN AZADİ!

Yeni KADIN

Bildiri indir (pdf)