Home , Avrupa , SKB: Şehit Düşen 5 Yoldaşı Anıyoruz

SKB: Şehit Düşen 5 Yoldaşı Anıyoruz

AVRUPA | 24 – 04 – 2011 | Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), yaptığı bir açıklamayla, Dersim’de Şubat ayında şehit düşen 5 TKP/ML TİKKO gerillasını saygıyla andıklarını belirterek, tüm emekçi kadınlara başsağlığı dileklerini iletti.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasonuna bağlı çalışma yürüten SKB’nin açıklamasının tümü şöyle:

TKP-ML Dersim Bölge Komitesi tarafından yapılan yazılı bir açıklamada geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan bir göçük sırasında 5 kadın militanın yaşamını kaybettiğini öğrenmiş bulunuyoruz.

Sefegül Kesgin, Nurşen Aslan, Fatma Acar, Derya Aras ve Gülizar Özkan isimli militan kadınlar, hemcinslerinin binlerce yıllık ezilmişliğine isyan ederek, ezilen halkların kurtuluşu için devrim ve sosyalizm mücadelesine gerilla mevzilerinde yer alarak katılmışlardır.

Baskıya, sömürüye, faşizme ve şovenizme, erkek egemen sisteme başkaldırarak militan mücadele yolunu tercih eden siper yoldaşlarımızın binlerce ezilen emekçi kadına ilham verdiklerine, sınıfsız sömürüsüz bir dünya mücadelesinde var olmaya devam edeceklerine inanıyoruz.

Sefegül, Nurşen, Fatma, Derya ve Gülüzar yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, yoldaşlarına, yakınlarına ve tüm emekçi kadınlara başsağlığı temennilerimizi iletiyoruz.

Onları, inançları ve kavgalarını yaşatacağız !..

Sefegül, Nurşen, Fatma, Derya ve Gülüzar Ölümsüzdür !..

Sosyalist Kadınlar Birliği Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde AvEG-KON’a bağlı olarak çalışma yürüten Kadın Kollarının, Eylül 2010 yılında gerçekleştirilen Kuruluş Kongresiyle özerk bir yapıya kavuşturulması sonucunda oluştu.