Anasayfa , Avrupa , Nürnberg’te İşgal Protestosu

Nürnberg’te İşgal Protestosu

NÜRNBERG | 08.05.2021 | Faşist Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye ve Irak Kürdistanı’na yönelik işgal saldırıları ve dün Nürnberg Medya Halk Evi’ne yapılan polis baskını protesto etmek için Ausessplatz’da bir miting düzenlendi. 

Kürt Özgürlük Hareketinin organize ettiği etkinliğe,  KON-MED Eşbaşkanı Tahir Köçer, AGİF, ATİF, Interventionistische Linke (Müdahaleci Sol), Die Falken (Şahinler), Rote Hilfe (Kırmızı Yardım) OA, Linke Liste, DKP, MLPD gibi çok sayıda kurum ile örgüt katıldı.

Partizan taraftarları ” Bütün işgalciler Kürdistan’dan çıkın” pankartıyla; Avrupa Demokratik Güçbirliği- Nürnberg ise ” Kürdistan- Avaşin, Zap, Metin ile Dayanışma” pankartıyla katılım sağladı. Mitingde kurum ve örgütler yaptıkları açıklamalarda Türk devletinin Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarını ve Almanya’nın Kürt kurumlarına baskılarını kınadı.

Mitingde daha sonra bir açıklama yapan KON-MED Eşbaşkanı Tahir Köçer, Güney Kürdistan’a büyük bir işgal saldırısı olduğunu bu işgal saldırısının Türk devletinin öz gücüne dayalı bir saldırı olmadığını belirterek; “Emperyalistlerin, Kapitalist Modernitenin, NATO’nun, başta Almanya olmak üzere Avrupa devletlerinin onayladığı, hem silah, hem siyasi ve ekonomik destekle savaşıyor. Onun için buradan bir kez daha Almanya’ya çağrıda bulunuyoruz. Artık Türkiye’yi kendi arka bahçesi olarak görüp kirli ilişkiler, ekonomik çıkarlar uğruna Kürt halkının katliamına sessiz kalamaz, onay veremez. Alman toplumuna çağrıda bulunuyoruz: Almanya’nın diktatöre vermiş olduğu desteği kabul etmemesi, bir duruş sergilemesi gerekir.”

Miting “Faşizme Karşı Omuz Omuza ” ve ” Yaşasın Enternasyonal Dayanışma “ sloganlarıyla sona erdi.