Anasayfa , Haberler , Hava-İş: ‘TÜMTİS ve DHL direnişinin yanındayız’

Hava-İş: ‘TÜMTİS ve DHL direnişinin yanındayız’

tumtisTÜRKIYE | 16-01-2013 | Hava-İş, DHL’de direnişlerini sürdüren işçilerin TÜMTİS’in yanında olduğunu belirten bir açıklama yayımladı. Taşımacılık işkolunda işverenlerle işbirliği içerisinde olan Hak-İş’e bağlı Taşıma-İş sendikasını uyaran Hava-İş, “İşçi sınıfı işverenle işbirliği yaparak ihanet içinde olanları hiçbir zaman affetmemiştir” dedi

TÜMTİS’in dünya taşımacılık tekellerinden UPS’de başarılı bir şekilde örgütlendikten sonra bir diğer lojistik tekeli DHL’de örgütlenmeye başladığının belirtildiği açıklamada DHL’nin Hak-İş’e bağlı Taşıma-İş adlı sendikayla hareket ettiği vurgulandı.

Taşıma-İş sendikasının giriştiği faaliyetin kabul edilemez olduğunu belirten Hava-İş, THY Teknik AŞ’de 1. dönem toplu iş sözleşmesinde de Hak-İş’e bağlı Çelik-İş’in işverenle hareket ettiğini, işkolu itirazına ortak olduğunu ve sözleşmenin 25 ay gecikmesine neden olduğunu duyurdu.

Hava-İş demiryolları, karayolları ve havayollarının ve küresel bir tedarik zinciri olan lojistiğin taşıma işkolunda birleştirilmesinin stratejik bir öneme sahip olduğunu ve küresel işçi dayanışmasının önemli bir unsuru olduğu için işverenlerin bu alandaki sendikalara karşı ortak bir saldırı başlattığına işaret etti. Hak-İş’e bağlı Taşıma-İş Sendikası’nın da bu saldırının bir parçası olduğunu belirten Hava-İş, Taşıma-İş’i işçilerin örgütlü olduğu alanlardan elini çekmesi konusunda uyardı.

“İşçi sınıfı işverenle işbirliği yaparak ihanet içinde olanları hiçbir zaman affetmemiş ve gerekli tavrı koymuştur” diyen Hava-İş, TÜMTİS’in yanında olduklarını belirtti. (Sendika Org)