Anasayfa , Avrupa , Frankfurt’ta “Son Generasyon” Eylemi

Frankfurt’ta “Son Generasyon” Eylemi

FRANKFURT|30.05.23|Almanya Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla “Son Generasyon” adlı klima aktivistlerine yönelik operasyonlar ve 129 a yasası gereği terör örgütlenmesi oluşturmak iddiasıyla başlatılan davayı protesto etmek amacıyla; 30 Mayıs tarihinde Almanya’nın 13 şehrinde yapılan miting ve yürüyüşlerin bir tanesi de Frankfurt’ta Alte Oper Meydanı’nda gerçekleşti.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı eyleme çeşitli örgütler destek verdi.

Bu operasyon ve yargılama ile SPD-Yeşiller ve FDP’den oluşan hükümet koalisyonunun kuvvetler ayrılığı ilkesini yeniden ve yeniden ihlal ettiği ve sermaye yanlısı politik iktidarın iklim krizi çözmek yerine, bu krizi boyutlandıran ve savaş çığırtkanlığı yaparak doğayı ve toplumu daha çok tahrip eden bu politikaları eleştirenleri kriminalize ederek sorumluluğu kendi üstünden atmayı umuyor. Ne var ki; toplum içinde klima krizi, sosyal refahın günden güne bozulması, nispi demokratik hakların budanması, savaş bütçelerinin ve politikalarının boyutlanması, işçi ve emekçi ücretlerinin ve alım gücünün süreğen düşmesi, toplumsal eşitsizliklerin hızla çoğalması özellikle gençleri etkilemekte ve ciddi politik tutum alarak ve örgütlenmeler kurarak tepkilerini eyleme dönüştürme eğilimi de güçlenmektedir. Son Generasyon isimli genç kitle örgütlenmesi bunlardan bir tanesi idi ve kapitalist sistemin iki yüzlü iklim politikalarını teşhir etmede ciddi bir rol oynamaktaydı.

Frankfurt ATİK ve YDG olarak bu mitingi destekledik ve halk hareketlerinin kriminalize edilmesini biz de devrimci sorumluluğumuz gereği protesto ettik.

Birlik, mücadele zafer. Yaşasın Atik, YDG, Yeni Kadın✌️