Home , Avrupa , Meşale İçin 9. Hafta Mitingi

Meşale İçin 9. Hafta Mitingi

ULM |09.07.2017| Türkiye’de tutuklu olan gazeteci Meşale Tolu’ya Özgürlük Komitesi’nin Ulm’da her hafta cuma günü düzenlediği dayanışma mitingi, Münster Katedrali önünde 6 haftadır devam ediyor. Dayanışma Komitesi Sözcüsü Cengiz Doğan, haftalık olarak yaptıkları girişimleri anlattığı konuşmasında, Meşale Tolu’nun yanısıra, genel olarak tutuklu bulunan tüm gazeteciler, vekiller, belediye başkanları ve diğer insan hakları savunucuların durumu hakkında bilgilendirme bulundu.

Gazeteci Meşale Tolu’nun eski öğretmeni Landinger de her hafta etkinlikte yerini alıyor. Dayanışmanın önemli olduğunu Landinger, Meşale özgürlüğüne kavuşana kadar, dayanışma etkinliklerine katılacaklarını belirtmişti.

Geçtiğimiz hafta, 9.su gerçekleştirilen mitingte Almanların sayısının çokluğu dikkat çekti. Hafta içi, milyonlarca izleyici olan Stern TV’nin etkili olduğu belirtildi. Stern TV, ikinci kez Meşale Tolu ve Deniz Yücel’e geniş yer verdi.

Almanya dışişleri bakanlığına iletilmek üzere başlatılan imza kampanyasında imzalar toplanmaya devam edildi.

Akademisyenlerle dayanışma

Etkinlikte, ihraç edildikleri işlerine dönmek için 22 Mayıs’tan beri açlık grevine devam eden ve daha sonra tutuklanan akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yla dayanışma etkinliği de gerçekleştirildi.

Meşale Tolu ile dayanışma mitinginden hemen sonra, aynı yerde sonra gerçekleştirilen etkinliğe de ilgi büyüktü. Açlık grevinin 121. gününe denk gelen tarihte gerçekleştirilen gösteride, açılan pankart ve dövizlerin yanı sıra, yapılan konuşmalarda OHAL ve KHK’ler protesto edildi.

Baba Tolu da Adalet Yürüyüşünde

Türkiye’de cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Meşale Tolu’nun babası Ali Rıza Tolu da
İstanbul’da „Gazeteci Meşale Tolu’ya Adalet“ yazan tişortuyla katıldı… Tolu, tüm gazeteciler için mücadeleye devam edeceğini belirtti. Tolu’yu hafta için Stern TV da İstanbul’da ziyaret etmiş, uzun bir görüşme yapmıştı.

HDK-Ulm’dan aktif destek

Meşale Tolu ile ilk günden beri dayanışma içerisinde olan ve bu gösterilerin aktif çalışanı olan HDK-Ulm Yürütme Kurulu, kampanyayı desteklemeye devam edeceklerini açıkladı. HDK-Ulm tarafından yapılan açıklamada „Meşale’ye sahip çıkmak, eş başkanlarımıza, vekillerimize, tüm tutuklu gazetecilere sahip çıkmaktır. Meşale’ye sahip çıkmak, insan haklarına, demokrasiye sahip çıkmaktır. Biz HDK-Ulm olarak, Meşale özgür olana kadar ‚Meşale ile dayanışma‘ eylemlerine devam edeceğiz“ dendi.

AGİF, ADHF, Nav-Dem, Anadolu Federasyonu, MLPD, SKB, ATİF, Yeni Kadın ve SYKP üyeleri de, her hafta gerçekleştirilen dayanışma mitinglerinde yerini alıyor. (Avrupa Forum)