Anasayfa , Avrupa , Wiesbaden Derneği 35.Yılını Kutladı

Wiesbaden Derneği 35.Yılını Kutladı

etkinlik_wi_35WİESBADEN | 29 – 10 – 2014 | Almanya’nın Wiesbaden kentinde ATİF´e bağli Wiesbaden Türkiyeli İşçiler Birliği Derneği, 26 Ekim‘de gerçekleştirdiği bir etkinlile 35. yılını kutladı.Yaklaşık 150 kişinin katıldığı etkinlikte derneğe bağlı saz ekibinin yanısıra birçok grup yer aldı. ATİF Başkanı Süleyman Gürcan´da etkinliğe katilarak bir konuşma yaptı. Gürcan konuşmasında Wiesbaden derneğinin 35. yılını kutlarken, süreçle ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu. Gürcan konuşmasında, uluslararası emperyalist güçlerin Ortadoğu’da saldırılarını yoğunlaştırdığını, kendi çıkarlarını bölgede hakim kılmak için IŞİD gibi çeterleri ortaya cıkardığını, ancak bunların Kürt halkının direnişi karşısında başarılı olamadığını dile getirdi. Kürt halkının genci yaşlısı ile bir bütün olarak Kobanê’de tarihi bir direniş göstererek T.C ve emperyalist güçlerin bütün planlarını bozduğunu belirtti. Gürcan devamında, ATİK olarak Rojava ve Kobanê’yi sahiplendiklerini ve orada yürütülen mücadelenin tüm ezilenler açısından bir kazanım olduğunu dile getirdi. Daha sonra ATİK´in Kobanê’ye ilişkin başlatmış olduğu kampanya hakkında bilgi verirken etkinliğe katilanlardan da kampanyaya destek istedi.

ATİK olarak bölgeye şimdiye kadar toplanan yardımların iletildiğini, ancak bundan sonra da bu konuda ki çalışmalarının devam edeceğini bildirdi. Özellikle savaş bölgesinden kaçarak çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan Kobanêliler için kış şartlarına uygun bir çadır kenti oluşturmak istediklerini söyledi.

Daha sonra Dernek yönetimi adına konuşan bir yönetim kurulu üyesi geceden gelen gelirin bir kısmını bu kampanyaya vericeklerini duyurduktan sonra geceye katılanlardan da sağduyulu olmalarını istedi. Daha sonra tüm bağışlar toplanıp toplamda bin euro ATİF Baskani Süleyman Gürcan´a teslim edildi. Etkinlik daha sonra türküler ve halaylar eşliğinde devam etti.