Home , Avrupa , Frankfurt’ta Savaş Karşıtı Yürüyüş

Frankfurt’ta Savaş Karşıtı Yürüyüş

Frankfurt |22.04.2019|  Geleneksel olarak her Paskalya’nın pazartesi günü yapılan savaş karşıtı yürüyüş bu sene Frankfurt’ta iki koldan gerçekleştirildi. Bockenheim meydanı ve Bornheim’da başlayan yürüyüşlere yüzlerce insan katıldı. Bockenheim meydanına Rödelheim’dan gelen ırkçılık karşıtı kortej alkışlarla karşılandı.

Enternasyonal Bündnis korteji içinde yer alan ATİF, MLPD, Yeni KADIN ve YDG güzergâh boyunca emperyalist savaşlara, yükselen ırkçılığa, Türkiye zindanlarında ve Strazburg’da sürdürülen açlık grevlerine ve Münih’te görülen Komünistler Davası’na değinildi. Oldukça ilgi çeken konuşmalara ek olarak Almanca marşlar okundu.

Yürüyüş Römer meydanında son buldu. 3 bin civarında insanın toplandığı alanda yükselen savaş tehlikesinden ve Alman hükümetinin bu savaşları teşvik ettiğine dair konuşmalar gerçekleştirildi. Eğitime ve sağlığa bütçe ayırmada ketum davranan hükümetin silahlanmaya bütçe ayırması öğrenciler tarafından eleştirildi. Enternasyonal Bündnis tarafından Avrupa Birliği seçim gazetesi ve bildirileri dağıtıldı.