Home , Avrupa , Innsbruck’ta Faşizme Karşı Basın Açıklaması!

Innsbruck’ta Faşizme Karşı Basın Açıklaması!

DSC_0017INNSBRUCK | 23 – 11 – 2013 | 29.-30. Kasım’da, Innsbruck ‘’Messe’’- salonunda toplantı yapmak üzere buluşmak isteyen Alman milliyetci ‘’Burschenschafter’’(faşist, milliyetci, Delikanlılar bileşeni) çatı örgütünü toplamayı amaçlamakta.

 Üyelerinin çoğu naziler, katiller ve faşistlerden oluşan bu örgüt, namus ve cesaret adına yüzlerindeki kılıç kesklerine bağımlı kılıyorlar.  2 yıl önce üstün ırk kanıtını talep etmeye başladılar. Bu tartışmada Kadınların zaten  yeri yoktur.

 Innsbruck’da ki Brixia örgütü 1994, 2000 ve 2009 yılında Alman milliyetcilerinin büyük buluşmasını organize etti. Brixianin üyeleri Güney Tirol fanatizimiyle tanındı –  “Bomba-yıllarında” Alman Nasyonalistler tarafından 30 dan fazla insan katledildi.

DSC_0012Alman Nasyonalistlerinin politika da ve toplumda kemikleşmesi, demokrasi için çok büyük bir tehlike teşkil etmekte. Hukuk devletinin önemli makamlarına Alman Milliyetcileri sızıyor, adalet ve politikayı işgal ediyorlar. Mesela FPÖ’de çok Alman Milliyetcileri, yani ‘’Burschenschafterler’’ bulunmakta.

Innsbruck da, faşizme karşı, değişik kültürlerin programının olacağı, bir eylem birliği olacak. Bu eylemler 29 Kasım da Innsbruck da olaçak ve 30 Kasım’da büyük bir yürüyüş ile özgürlük, demokrasi ve çeşitlilik için  toplumsal duyarlılık adına bir simge oluşturulacaktır.

Susma! Güçlü ol! Orada ol!

 

Kültürel etkinlik: Ötekileştirme ve dıştalama yerine hep birlikte çok çeşitlilik için!

Cuma 29 Kasım 2013 de alanlara

 

Alman ‘’Burschenschaftın’’ buluşmasına karşı büyük eylem! Cumartesi, 30 Kasım 2013

 Buluşma: Saat 13.00 Landhausplatz, Innsbruck

 

innsbruckgegenfaschismus.at


facebook.com/innsbruckgegenfaschismus