Anasayfa , Avrupa , Mannheim Pro Migra Derneği ve NCK Kürt Toplum Merkezi Panel Düzenledi

Mannheim Pro Migra Derneği ve NCK Kürt Toplum Merkezi Panel Düzenledi

MANNHEİM|11.10.2022| ProMigra dernek lokalinde düzenlenen ortak panel 9 Ekim günü saat 14:30’da yaklaşık 100 kişinin katılımı ile başlatıldı. KONMED Eş başkanı Zübeyda Zümrüt , AABK Onursal başkanı Turgut Öker ve ATİK Eş başkanı Süleyman Gürcan “Türkiye’de ve dünyada son politik durum “ konulu etkinliğe panelist olarak katıldı. Moderatörün açılış konuşmasının ardından 1. ve 2. bölüm olarak planlanan panel; Kürtlere yönelik saldırılar, Alevilere yönelik saldırılar, korona, ekonomik kriz ve Savaş konulu panel Turgut Ökerin söz alması ile başladı. Öker Türkiye ve Türkiye Kürdistan’ında yaptıkları köy araştırmalarını anlatarak Alevilere yönelik saldırılarını kitleye aktardı. Ortak mücadelenin önemine değinerek 1.bölüm konuşmasını bitirdi.

Sözü devir alan ATİK Eş başkanı Gürcan, Öker’in de dile getirdiği gibi ortak mücadelenin önemine değinerek emperyalizm ve yürüttüğü kirli savaşların nedenlerine değinerek emperyalist güçlerin ilk etapta saldırdığı noktaların demokratik güç birliklerine olduğunu ve şu an mevcut savaşların nedenleri ve sonuçlarını dile getirerek sunumuna devam etti. Son olarak söz hakkını alan Zümrüt , 9 Ekim komplosuna değinerek Kürt halkına yönelik saldırıları bir çok yönü ile anlatarak katılımcılar ile paylaştı.
Panelistlerin sunumlarından sonra etkinliğe katılan kitleye söz hakı verildi, soruların sorulduğu ve yorumların yapıldığı bu bölüm verimli geçerek 2. bölüme geçildi. Son bölümde panelistler sorulan sorulara cevap vererek yaklaşık 4 saat süren ve kitlenin beğenisini toplayan etkinlik son buldu.