Home , Avrupa , Londra’da “Sessiz kalma hakkı” Panel

Londra’da “Sessiz kalma hakkı” Panel

LONDRA|31.05.2018| Türkiye’de eşcinselliğe karşı yasakların çıkması ve film gösterimleri, tiyatro oyunları, paneller ve sergiler de dahil olmak üzere LGBTİ+ varoluşuna ilişkin her türlü faaliyetin devlet tarafından hedef alınmasına yönelik, İngiltere’nin Londra şehrinde olan Goldsmiths Üniversitesinde 31 Mayıs 2018 Perşembe günü panel ve film gösterimi gerçekleşti.
“Sessiz kalma hakkı” adı altında gerçekleşen etkinlik, bir saatlik panel ile başladı. Mijke van der Drift tarafından yönetilen panelde, Pembe Hayat2KuirFest ekibinden Esra Özban ve Çigdem Erdöl devam eden LGBTİ+ yasağının etkilerini tartışırken, Cambridge Üniversitesinde LGBTİ+ hareketleri ile kürt mücadelesi arasındaki bağlantıyı okuyan Hakan Sandal da, var olan LGBTİ+ yasaklarının ve Kürt ulusunun özgürlük mücadelesi arasındaki ilişkisini konuştu.

Bu bölümde ayrıca Gezi’nin LGBTİ+ üzeri etkisi konuşulurken, aynı zamanda yasakların sadece Erdoğan hükümetine karşı duranlara hayata geçirildiğine değinindi. Türk devletinin Afrin işgalinde ünlü eşcinsel sanatçıları Afrine giren askerleri selamlarken ve bu hoş görülürken, sömürüye karşı duran eşcinsellere olumsuz gözle bakıldığına vurgu yapıldı. Kürt ulusunun özgürlük mücadelesinin yanında duranların da durumu aynı olması, aslında azınlığın yanında, dayanışma ve direniş içerisinde olanların bir bütün olarak hedef gösterildiği söylendi.

 YDG’lilerin de yer aldığı etkinlik, ikinci bölümünde LGBTİ+’a ilişkin değişik kısa filmlerden oluşan film gösterimi ile devam etti. Gösterilen filmler ise şu şekil yer aldı: Yeniden Doğuş, Solo, Hükmü Yok, Homur Homur, Kurneqiz, Mahallede LGBTİ ve İz.
Filmlerden sonra kısa bir soru ve cevap bölümü ile sonuçlandırıldı etkinlik.