Home , Avrupa , 10 HPG Gerillası Hamburg’ta Anıldı

10 HPG Gerillası Hamburg’ta Anıldı

HAMBURG | 22 – 05 – 2011 | Şırnak’ta yaşanan çatışma sonrası yaşamını yitiren 10 HPG gerillası Hamburg’ta yapılan bir mitingle anıldı. Mitinge Barış, Demokrasi ve Özgürlük Blok’unun Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş’ta katıldı.

Miting, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde şehit düşenleriçin yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Mitingte yapılan konuşmalarda ateşkes sürecine rağmen devletin gerillayı imha için operasyonlarını aralıksız olarak sürdürdüğü, bunun sonucu olarakta son aylarda 10’larca gerillanın yaşamını yitirdiği belirtildi.

Selahattin Demirtaş ise yaptığı konuşmada gerillaya ve Kürt halkına yönelik yapılan saldırılara değindikten sonra seçim süreci üzerine konuştu. AKP’nin Kürt halkının iradesine her türlü yöntemle saldırdığını belirten Demirtaş, buna rağmen Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin direnişini ve çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü, bunun sonucu olarakta bu seçimde başarıyla çıkacaklarını belirtti. AKP’nin seçim sonrası süreçte de saldırılarını sonlandırmayacağını aksine daha da arttırabileceğini beklediklerini söyleyen Demirtaş, herşeye rağmen Kürt özgürlük mücadelesinin yolunda kararlıca yürüyeceğini belirttikten sonra konuşmasını sonlandırdı.

Gençlerin marşlar söyleyerek halaylar çekmesinin ardından etkinlik sonlandırıldı.