Anasayfa , Avrupa , ERKEK ŞİDDETİ; AVUSTURYA/ TİROL’DA BİR KADINI DAHA ARAMIZDAN ALDI

ERKEK ŞİDDETİ; AVUSTURYA/ TİROL’DA BİR KADINI DAHA ARAMIZDAN ALDI

HABER MERKEZİ|28.06.2020|Yeni Kadın Tirol erkek şiddeti sonucu katledilen BİRCAN ÜNAL için bir açıklama yayınladı. Açıklamayı haber değeri taşıdığı için olduğu gibi yayınlıyoruz.

BAŞ SAĞLIĞI. ERKEK ŞİDDETİ; AVUSTURYA/ TİROL’DA BİR KADINI DAHA ARAMIZDAN ALDI

Bircan kardeşimizi her ne kadar, erkek egemen kapitalist sistemin yarattığı toplumsal kültürel şekilleniş sonucu, dünyadaher gün en az üç kadının paylaştığı kahredici bir olay sonucu tanımış olsak ta, kendi inanç topluluğunun yaşadığısorunlara sırtını dönüp kendi bireysel hayatını yaşamak yerine, bu topluluk içinde yerini belirlemiş olması, Tirol – Yeni Kadın olarak, bizim için onun yaşamı ve hayattaki duruşu noktasında bir ip ucudur.
Sevgili Bircan kardeşimiz, Avusturya Alevi İnanç Toplumu Tirol/ İmst derneğinin bir üyesi olarak, derneğin çalışmalarına verdiği destek ile, kendi çapında, insanca yaşamdan yana olanların içinde belirlemişti yerini. Ancak; dünya genelinde milyonlarca kadının maruz kaldığı erkek şiddeti, Bircan’ı da aramızdan aldı. Ne yazık ki Bircan; bu üzücü sonu yaşayan ne ilk kadındır, ne de son kadın olacak. Ama şu bilinmelidir ki; kapitalist sistemin kendisini var edebilmek için sürekli beslediği bu erkek egemen kültür var olduğu ve biz kadınlar olarak bunlara sessiz kaldığımız sürece, maalesef daha çok kızkardeşlerimizi yitireceğiz. Nedenler hep birbirinin aynısı. Ya erkeğin istediği gibi giyinmediği, davranmadığı için erkek kıskanmıştır, ya kadın ayrılmak istemiştir vb. Yani bu sistemde kadınların kimseye boyun eğmeden yaşamını kendilerinin yönetmek istemeleri, kendi ayakları üzerine dikilmeleri, kendi yaşamlarıyla ilgili kararlarını kendilerinin vermek istemesi hep suç olarak görülmüştür. Bunun içindir ki; yüzyıllardır kadınlar şiddete maruz kalmakta, katledilmekteler. Maalesef Bircan da bu sondan uzak kalamadı.

Bircan ve katledilen bütün kadınlar isyanımızdır;
Tirol – Yeni Kadın olarak; Bircan kardeşimiz için duyduğumuz derin üzüntüyü ailesi ve yakınlarıyla paylaşırken, ailesine,
yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır ve metanet dileriz. Yıldızlar yoldaşı olsun. Yeni Kadın olarak; sömürü sisteminin yarattığı bu erkek egemen kültürü yok edinceye kadar, eşitlik ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğimize, Bircan ve onunla aynı sonu paylaşan bütün kadınların da, yerlerinin omuz başlarımızda olacağına söz veriyoruz ve bütün anti faşist, anti kapitalist kadınları bu mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Aynı zamanda bilgimiz dahilinde olan bütün benzer davalarda olduğu gibi, Bircan’ın davasının da sonuna kadar takipçisi olacağımızı buradan duyuruyoruz.

 BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEK İSTEMİYORUZ!
 KATLEDİLEN KADINLAR İSYANIMIZDIR!
 JİN, JİYAN, AZADİ!
 KADIN, YAŞAM, ÖZGÜRLÜK!