Home , Avrupa , Londra'da 1 Mayıs

Londra'da 1 Mayıs

1mayis2009londraLONDRA | 04 – 05 – 2009 | 1 Mayıs uluslararası İşçi ve Emekçi bayramı Londra’da da kutlandı. Geçmiş senelere nazaran katılımda büyük bir düşüş oluşu gözle görülür şekilde kendini hissettirdi. Yaklaşık  bin beşyüz kişinin katıldığı yürüyüş merkezdeki Trafalgar meydanında 1 Mayıs tertip komitesinin düzenlediği, konuşmacıların olduğu bir etkinlik ile akşam saatlerinde son buldu.

G20 protestolarından sonra geniş bir kitlenin katılması ve olaylı geçme ihtimali bulunan yürüyüş, beklentilerin aksine dar bir katılım ve olaysız sonuçlandı. Bir çok sendikanın katılmadığı gözlenen yürüyüşte kitlenin büyük bir kısmının Türkiyeli örgütlerden oluştuğu gözlendi. Sendikaların bu sene katılmamış ya da bazılarının sembolik olarak katılmış oluşu Londra’da yaşayan milyonlarca emekçinin 1 Mayısa katılmamasını beraberinde getirdi. Sendikaların bir çoğu 4 Mayıs’ta kapalı mekanlarda etkinlikler yapacaklarını açıklamıştı.

Partizan gibi devrimci örgütlerin de katıldığı yürüyüş çoşkulu ve canlı geçti. Sloganlar ve marşlar eşliğinde yürüyen kitle, alana varıldığında halaylar çekerek 1 Mayıs çoskusunu diğer katılımcılar ile paylaştı.