Anasayfa , Avrupa , Faaliyetimizin olduğu tüm alanlarda herkesi Çarşamba günü Nuriye ve Semih şahsında KHK`lara karşı Sokağa Eyleme Çağırıyoruz!

Faaliyetimizin olduğu tüm alanlarda herkesi Çarşamba günü Nuriye ve Semih şahsında KHK`lara karşı Sokağa Eyleme Çağırıyoruz!

10/11 Haziran tarihlerinde Yeni Kadın MYK ve ÜKK`larının katılım sağladığı kampta alınan karar doğrultusunda Yeni Kadın tüm kitlesini Sokağa Eyleme Çağırıyor!

Türkiye’de KHK mağduru emekçilerin durumu ve bu durumu, yine KHK maduru olarak 215 gündür direniş sergileyerek kamuoyuna taşımaya çalışan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmayı büyütmeliyiz! OHAL KHK’larıyla ihraç edildikleri mesleklerine geri dönebilme talebiyle, Ankara Yüksel caddesinde her gün gerçekleştirdikleri oturma eylemini, 120.gün itibarıyla açlık grevine dönüştürdüler. Türkiye’nin her tarafından dayanışma eylemleri yükselmeye başlayınca, durumun Gezi Direnişi’ne dönebileceği korkusunu taşıyan R.T.Erdoğan ve AKP’nin verdikleri talimatlar ile, Açlık Grevi’nin 76. Gününün gecesi direnişçiler kaldıkları evde darp edilerek tutuklandılar. Onlar direnişlerini tutuklu bulundukları hapishanelerde sürdürüyorlar ve bugün artık 90 li günleri aştı…Devlet talepleri ciddiye almamakta ısrarlı. Oysa Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumları giderek ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Şiddetli kaş doku yıkımından kaynaklı kas kontrolünün kaybedilmesi, yüksek riskli ve ilerleyici kilo kaybı, böbrek fonksiyonlarında belirgin bozulma, kalp ritminde düzensizlik, kaş ve kemik ağrıları şiddetlenmiş durumda ve Nuriye artık otururken bile ayaklarının üzerine basamaz halde… İnsanların yıllarca süren emek ve birikimlerinin OHAL KHK’larıyla bir gecede çöpe atılarak binlerce insanın mağdur duruma düşürülmesini protesto etmek ve Nuriye Gülmen – Semih Özakça’nın taleplerinin yerine getirilmesi için Avrupa’da sesleri olmak amacıyla, yürütülen tartışmalar doğrultusunda 14.06.2017 Çarşamba günü tüm faaliyet alanlarımızda alanlara çıkarak, başta konsolosluk önlerinde olmak kaydıyla basın açıklaması yapmak, sonrasında ise her alanın kendi gerçekliği doğrultusunda eylemlerin sürekliliğini sağlamaya çalışarak Hem KHKları protesto etme, hem de Nuriye ve Semih’in sesi olma kararı aldık.