Anasayfa , Haberler , Fransa’dan Banu Büyükavcı’ya Selam

Fransa’dan Banu Büyükavcı’ya Selam

20160416_111704Bir sene önce Alman ve Türk devletleri kirli işbirliğiyle, arka kapılar ardında organize edilerek, eş zamanlı 15 Nisan 2015‘de ATİK yönetici ve aktivistlerine yönelik yapılan operasyonda on kişi gözaltına alınıp tutuklanmıştı.
Bizler, birinci yıl vesilesiyle Yeni Kadın olarak bu tutuklamaları protesto etmek ve ATİK’le dayanışmayı büyütmek için tutuklu Yeni Kadın aktivisti Dr. Banu Büyükavcı‘yı sahiplenmek amacıyla biraraya gelerek toplu mektup yollama etkinliği gerçekleştirdik.
Avrupa’da göçmen Türkiyeli işçilerin örgütlenmelerine özelde devrimci, yurtsever, sosyalist örgütlenmelere karşı yıllardır baskıcı bir politika izlediğini emperyalist devletlerin toplum bilincinde ilerici göçmenleri ve örgütlülüklerini kriminalize etmek sindirmek ve faaliyetlerini sınırlamak için belli bir alan içinde tutmaya çalıştıklarını da biliyoruz. Ve esasta bir yıl önce ATİK’ yapılan operasyon bundan bağımsız değildir. Bu saldırı tüm devrimci demokrat kişilere ve kurumlara yapılmıştır.20160416_111506
Ve bizler çok iyi biliyoruz ki bu saldırılar ne ilk ne de son olacaktır. Zira “demokratik yasal haklarımızı korumak ve mücadele etmek” dahi onları korkutuyor, ürkütüyor.
Tüm saldırılara karşı bizler haklı ve meşruluğumuzun verdiği güçle, bilinçle hareket ederek Reims Yeni Kadın olarak ATİK’li yoldaşlarımızı sahipleniyoruz. Kadınlar olarak bir selam da biz yolluyoruz bu vesileyle Banu yoldaşımıza. Ve diyoruz ki “Yalnız Değilsin, Yalnız Değilsiniz!”
Yeni Kadın Reims/Fransa