Anasayfa , Avrupa , İngiltere’de Ankara katliamı protestoları devam ediyor

İngiltere’de Ankara katliamı protestoları devam ediyor

Ankara’daki gerçekleştirilen alçakca saldırının ardından Avrupanın bir çok ülkesinde olduğu gibi İngiltere’de de protesto eylemleri devam ediyor.

İngiltere'de Ankara katliamı protestoları devam ediyor

İngiltere’de Ankara katliamı protestoları devam ediyor

11 Ekim Pazar günü başta başkent Londra olmak üzere Liverpool ve Sheffield kentlerinde de protesto eylemleri yapıldı.
Londra’da Britanya Demokratik Güç Birliği‘nin çağrısıyla binlerce insan Downing Street’te bulunan Başbakanlık Binası önünde toplandı.

Katliamda hayatını kaybeden 128 kişinin anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan etkinlikte çeşitli kurumlar adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda AKP’nin Kürtler’e ve sosyalist kesimlere yönelik şiddet politikaları eleştirildi ve Kürt Hareketiyle dayanışma mesajları verildi.
Basın açıklamasında İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn’ın Ankara katliamına yönelik mesajı da okundu.
Corbyn mesajında şunları belirtti: “Barış mitinginin böyle bir katliamla sonuçlanması nedeniyle şoktayım. Daha fazla ölümlerin yaşanmaması için ateşkes ve siyasi çözüm hayati önem taşıyor. Kürtler’in haklarının tanınması uzun vadeli barış için elzem. Yaşanan olaydan dolayı üzüntülerimi iletiyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından Başbakanlık binasının önünden BBC binasının önüne kadar yürüyüş yapıldı. Londra’nın birinci bölgesinde bulunan yürüyüş güzargahı boyunca faşist Türk devletini kınayan ve teşhir eden sloganlar atıldı. Dövizler ve pankartlar açıldı. Londra Partizan okurlarıda pankartlarıyla alanda yerlerini aldılar.
BBC binası öünde yürüyüş sonlandırıldı.