Anasayfa , ATİK , Kürt Ulusal Mücadelesine Yönelik İmha ve Linç Kampanyasına Son! Yaşasın Kürt Ulusunun Kendi Kaderini Tayin Hakkı!

Kürt Ulusal Mücadelesine Yönelik İmha ve Linç Kampanyasına Son! Yaşasın Kürt Ulusunun Kendi Kaderini Tayin Hakkı!

ATİK | 19 – 08 – 2011 | Türkiye Kürdistan’ında TC egemen güçleri, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde yoğun çabalarına rağmen 36 bağımsız adayın milletvekili seçilmesini engel olamayarak hayal kırıklığına uğradılar. Başta Kürtler olmak üzere, demokrat ve devrimciler; gösterilen bağımsız adaylar etrafında kenetlenmiş ve 12 Haziran seçimlerinde daha da güçlenerek çıkmışlardır.

Yaşanan bu gelişmelerin önüne geçmek isteyen egemen güçler, cezaevinde aday gösterilip milletvekili seçilen adayları bırakmadıkları gibi, Diyarbakır’da en fazla oy alarak milletvekilli seçilen Hatip Dicle’nin vekilliğini de iptal etmişlerdir. Bunu kabul etmeyerek, parlamentoya gidip ant içmeyen diğer bağımsız milletvekilleri normal faaliyetlerini Diyarbakır da devam ettirmelerini ve demokratik özerklik ilanını içine sindirmeyen TC; çözüm olarak Kürt ulusal hareketine yönelik yeni imha planlarını devreye koymuştur. Adına, ‘barış ve kardeşlik’ projesi dedikleri planın hedefi bugün daha net bir şekilde ortaya çıkmıştır.  ‘Açılım’ adı altında uygulanan bu plan, esasta imha ederek, yok sayma projesidir.

TC egemen güçleri AKP hükümeti aracılığıyla, ‘Kürt sorununu çözeceğiz’, ‘tarihi fırsat, barış ve kardeşliğin’ sağlanması gibi vaatlerle başlattığı tasfiye hareketi bugün askeri operasyonlarla devam ettiriliyor. Bütün boyalı basının satılmış kalemşörlerini ve medyasını da yanına alıp, milliyetçi duygularla, şovenizmi yaygınlaştırıp linç kampanyasını yoğunlaştırarak sürdürmektedir.

Çukurca’da gerillaların bir askeri konvoyu pusuya düşürerek verdirdiği kaybı kabul edemeyen faşist güçler, alelacele sınır ötesi saldırıya geçtiler. 17 Ağustos akşamı TC savaş  uçakları Kandil, Xinere, Xakurke, Zap, Metina ile Duhok ve Hewler’e bağlı birçok alana bomba yağdırmışlardır. Gece boyunca hava saldırılar sürdürülmüş, ikinci günde yoğun bombardıman devam ettirilmiştir. Bazı alanlarda halkın yaşadığı evler yıkılmış, köylerin alt yapıları zarar görmüştür. Yoğun bombardımana rağmen,  şu ana kadar gerillada herhangi bir kaybın olmadığı açıklanmıştır.

Kürt ulusunun haklı ve meşru mücadelesinin yanındayız!

Başta Kürt ulusu olmak üzere, Türkiye’nin çeşitli milliyetlerden işçi sınıfına ve halkına karşı katliam-baskı-işkence uygulamalarını gizlemeye çalışan TC; 30 yıldır süren savaşta,  50.000 insan kaybının suçlusu ve sorumlusudur. Türk devletinin Kürt ulusunun, özgür iradesi olarak var olan kendi kaderini tayin etme hakkını yok sayarak, imha ve linç girişimini nefretle kınıyor, sınır ötesi operasyonların derhal durdurulmasını istiyoruz.

ATİK olarak; güçlerimizin olduğu her alanda, egemen faşist ideolojinin katliam girişimleri karşısında sesimizi daha gür çıkararak, Kürt ulusunun yanında olacağımızı ilan ediyoruz.  Türk-Kürt uluslarından ve diğer azınlık milliyetlerden halkın eşit haklar temelinde, özgür olabilecekleri bir düzende, kardeşçe yaşamalarını savunuyor, her nerede olursa olsun; Kürt kimliğinin tanınması, ana dilde eğitim, Kürt kültürünün geliştirilmesi, siyasi tutsakların serbest bırakılmaları gibi talepleri demokratik talepler olarak görüyor ve sahipleniyoruz. Bunların Kürt ulusunun en demokratik ve haklı talepleri olduğunu, bu haklı talepler için mücadele edeceğimizi beyan ediyoruz!

Sınır ötesi operasyona ve yeni katliam hazırlıklarına son!

Kahrolsun şovenizm!

Yaşasın Kürt ulusunun kendi kaderini tayin hakkı!

Bildiriyi indir (pdf)