Home , Haberler , Polise taş atan 11 çocuk tutuklandı

Polise taş atan 11 çocuk tutuklandı

İSTANBUL | 27 – 06 – 2010 | Hükümet bir yıldır ‘çocuklar hapisten kurtarılacak’, ‘açılım devam edecek’ tartışmasıyla kamuoyunu yanıltırken Mersin’de polise taş attıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 11 çocuk hapse mahkum edildi. Tutuklanan çocukların yaşaları 12 ile 14 arasında değişiyor

TBMM’de tutuklu Kürt çocuklar için yeni yasal düzenlemeye gidileceği konuşuluyor ancak diğer taraftan çocuklara hapis cezası gelmeye devam ediyor; hem de tutuksuz yargılanmalarına rağmen!

Mersin’de 16 Şubat 2010 tarihinde gösterilere katıldıkları gerekçesiyle Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuksuz yargılanan çocuklar, cezaevine konuldu!

YAŞLARI 12 İLE 14 ARASINDA

Yaşları 12-14 arasında değişen 11 çocuk daha, dün tutuklanarak Pozantı cezaevine yolladı. Karar karşısında şaşkına dönen hukukçular, uygulamayı „çelişkili ve keyfi“ olarak değerlendirdiler. TMK mağduru çocuklarının avukatlarından Vedat Özkan, “Bu nasıl bir çelişkidir“ diye sordu ve „Bu keyfi uygulamayı kabul etmiyoruz“ ifadelerini kullandı.

AVUKAT VEDAT ÖZKAN: HUKUK SKANDALI!

Adana 6’ncı Ceza Mahkemesi heyetinin tutuksuz yargılanan 11 çocuğu daha cezaevine göndermesi, çocukların avukatları tarafından sert tepki gördü. Avukat Vedat Özkan, „Bir taraftan Meclis’te TMK Mağduru küçük yaştaki çocuklar için yeni düzenleme yaptığını söyleyeceksin diğer taraftan ise yaşları 12-14 yaşıdaki küçük çocukları hapse mahküm edeceksin. Bu bir hukuk skandalıdır“ dedi.

AYNI DAVADAN 21 ÇOCUK TUTUKLANMIŞTI

26 Şubat 2010 tarihinde zaten aynı davada yargılanan 32 çocuktan 21’inin tutuklandığını ve hala tutuklu bulunduklarına dikkat çeken Özkan, „Şimdi de yargılanan küçük çocukları hapse almak kabul edilemez bir uygulamadır. Biz çocukların tahliye olmasını beklerken hapse atılıyorlar“ diye konuştu.

Mahkeme, 20 Ağustos tarihine ertelendi. Bu tarihe kadar 11 çocuk daha tutuksuz yargılanırken; günlerini cezaevinde geçirecekler.