Home , ATİK , ATİK Genel Konseyi’nden Acil Eylem Çağrısı

ATİK Genel Konseyi’nden Acil Eylem Çağrısı

HABER MERKEZİ|28.10.2023| Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu Genel Konseyi, faşist-siyonist İsrail Devleti’nin Filistin’e yönelen kara harekâtına ve yapılan saldırılara ilişkin acil eylem çağrısında bulundu. ATİK Genel Konseyi tüm alanlarda eylemleri örgütleme ve yapılacak olan eylemlere de katılım çağrısında bulundu.

 

Genel Konsey tarafından yapılan çağrıyı olduğu gibi paylaşıyoruz:

 

Değerli arkadaşlar,

İsrail Devleti’nin Filistin halkına yönelik katliamları dün kara harekâtıyla birlikte yoğunlaşarak sürmektedir. Yıllardır Filistinliler’in işgale karşı verdikleri mücadele katliamlarla bastırılmaktadır. İsrail Devleti’nin 27.10.2023 tarihinde başlattığı kara ve hava saldırısı bir soykırımdır. Gazze’de yaşayan halkın ulaşım, internet ve telefon ilişkileri engellenmektedir.

 

ATİK’e bağlı tüm örgütlülüklerimizi, faaliyet yürüttükleri alanlarda, demokratik güçlerle ortak bir şekilde bu saldırıyı kınamak için sokak eylemleri örgütlemeye çağırıyoruz. Alanlarımız bu çağrıya yanıt olmalı ve tüm alanlarda mutlaka yürüyüş ve mitingler örgütlemeli, örgütlenen eylemlere katılmalıdır.

 

ATİK Genel Konseyi

28.10.2023