Home , Haberler , Hessen Bölgesi Yeni Kadın: „Yaşasın Kadın Mücadelemiz!“

Hessen Bölgesi Yeni Kadın: „Yaşasın Kadın Mücadelemiz!“

ALMANYA|13.11.2017|Yeni Kadın Hessen Bölgesi Toplantısını Gerçekleştirdiğini Açıkladı.

Yeni Kadın Hessen Bölgesi 12 Kasım Pazar günü saat 13.00’de, Frankfurt, Mannheim Komiteleri ve Koblenz temsilciliğinin katılımı ile Mannheim derneğinde bölge toplantısını gerçekleştirdi.

Mannheim derneğinde YDG`nin hazırladığı kahvaltı sonrasında ilk olarak Yeni Kadın örgütlenmesinin durumu ve çalışmaları değerlendirildi. Kollektif bir tarzda yürütülen tartışmalarla yerellerdeki sorunlar ve örgütlülüğün eksiklikleri açığa çıkartılıp, güçlendirilmesi, faaliyetlerin daha derli toplu örgütlenebilmesi noktasında perspektifler üretildiği toplantı da önümüzdeki dönem faaliyetleri de planlandı.

Özellikle 24 Kasım Münih Mahkeme önu eylemi ve ’25 Kasım Kadın`a Şiddete Hayır!‘ etkinlikleri için pratik faaliyetlerin önemine vurgu yapılarak güçlü katılımın sağlanması için duyarlılık çağrısı yapıldı.

Akabinde Hessen ve özelde Mannheim’daki Yeni Kadın üyeleri ile ortak bir eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Eğitim çalışması kapsamında, ATİK, Federasyonlar, YDG ve Yeni Kadın’ın kurumsal işleyiş ve ilişkileri, ATİK çatısı altında neden ayrı bir kadın örgütlenmesine ihtiyaç duyulduğu, bir kadın örgütlenmesinin nasıl olması gerektiği vb. konular anlatıldı ve tartışıldı.

Eleştiri ve özeleştirinin önemi ve gerekliliğinin de tartışıldığı eğitim çalışmasında, eleştiri üslubunun yanlışları kavrama/ kavratma noktasındaki önemine de vurgu yapıldı. Almanya ÜKK (Ülke Kadın Komitesi) temsilcisi arkadaşın, yukarıdaki konular özgülünde yaptığı sunum sonrası, sorulan sorular cevaplandırılarak, 24 Kasım’da mahkeme salonu önünde buluşmak üzere toplantımız sona erdirildi.