Home , EMEĞİN GÜNDEMİ , Bakanlığa yürümek isteyen eğitim emekçilerine saldırı

Bakanlığa yürümek isteyen eğitim emekçilerine saldırı

14764_14_19_14ANKARA | 23-11-2013 | Eğitim-Sen’in çağrısıyla eğitim emekçisi ve eğitim hakkına sahip çıkan binlerce kişi, Eğitim Bakanlığı’na yürümek istedi. Polis emekçilere gaz bombalarıyla saldırdı.

Türkiye’de Öğretmenler Günü olarak karşılanan bugün, 4+4+4 eğitim sistemine, yapılan sürgünlere, açılan soruşturmalara ve kadrolaşmaya karşı Türkiye ve Kürdistan’dan Ankara’ya gelen 10 bin eğitim emekçisi, Milli Eğitim Bakanlığı önünde açıklama yapmak istedi.

Bakanlığa yürüyen eğitim emekçilerinin önüne barikat kurarak engelleyen polisler, tazyikli su ve biber gazı ile saldırdı.

Polislerin attığı gaz bombası fişeğinin başına isabet etmesi sonucu Eğitim Sen üyesi bir kadın yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Polis saldırısı ardından YKM önünde yeniden biraraya gelen emekçiler, müdahaleyi „katil polis“, „bu daha başlangıç direnişe devam“ ve „faşizme karşı omuz omuza“ sloganlarıyla protesto etti.
YKM önünde toplanan eğitim emekçilerinin sayısı her an artarken gergin bekleyiş devam ediyor.

Çapul Tv’ye konuşan Eğitim-Sen MYK üyesi Betül Öztürk Korkut, AKP’nin öğretmenlere 24 Kasım hediyesinin gaz bombası ve tazyikli su olduğunu söyledi. Öğretmenlerin güvenceli iş hakkından, meslek onurlarından, haklarından, öğrencilerinden ve eğitim hakkı mücadelesinden vazgeçmeyeceğini söyleyen Korkut “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” diyerek konuşmasını bitirdi.

GMK Bulvarı’nın paralelindeki Kumrular Sokak’ta çevik kuvvet polisleri 15-20 kişilik gruplar halinde sokak başlarını tutmuş durumda. Kızılay’daki eylemcilerin üzerinde Polis helikopteri dolaşıyor.