Home , Avrupa , Çoçuklar anne-babalara karşı şiddet kullanıyor

Çoçuklar anne-babalara karşı şiddet kullanıyor

siddetHOLLANDA  | 18 – 06 – 2009 | Yapılan araştırmaya göre çoçukların anne-babalara kullandığı şiddet oranı gitgide artıyor. Telegraaf gazetesinde yayımlanan, Huiselijk Geweld kurumunun yaptığı araştırmaya göre özellikle 16 ile 23 yaşgrubunda son yıllarda bu noktada bir artış gözlemlendiği belirtiliyor.

Kurumun menejeri Gerianne Rozema ise Hollanda’lı Çoçuk ve Aile bakanı Rouvoet’un bu konuyu ulusal çapta ele almasını istiyor.

2007 yılında Hollanda genelinde kayıtlara geçen aile içi şiddet olayları sayısı 65.000. Bu rakam yüzde 7’sinde ise çocukların anne-babaları şiddet uyguladığı belirtiliyor. Hollanda geneli için resmi rakamlar yok, ama West-Brabant eyaletinde bu oranın yüzde 11’e ulaştığı söyleniyor. Rozema ise tam rakamların araştırılmasının da ‘anne-babaların çocuklarına karşı olan sadakatından kaynaklı’ çok zor olduğunu söylüyor. Yani şiddet kullanılsa da kayıtlara geçmiyor.

Şiddetin nedenini de kurum ayrılıkların artmasınında buluyor. Ayrılıkların artması, tek ebeveynli ailelerin artması ve çocukları olan erkek ve kadınların sonradan birleşmesi sayısının da artmasına yol açıyor. Böylesi yapılarda ise ebeveynler çocuklarına sınır koymakta zorlanıyor.