Home , Avrupa , Faşist Devlet Kana Doymuyor!

Faşist Devlet Kana Doymuyor!

ugur kurt 1HAMBURG | 23-05-2014 | Faşizm kana doymuyor. Daha 301 maden işçisinin kanı kurumadan faşist devlet katliamına yenilerini ekledi, eklemeye devam ediyor.

Berkin Elvan için adelet istemi ile nöbet eylemi gerçekleştiren Liseli Dev-Gençlilere yapılan faşist saldırıda silah kullanan Erdoğan’ın faşist-katil “kahramanları” bir insanımızı daha katletti.

Her türlü olanaklarını işbirlikçi sermayeye sunarak, insanlarımızı daha fazla kar uğruna ölüme yollayan, gözlerini para hırsı bürümüş kan emeciler katletmeye devam ediyorlar.

Uğur KURT daha 30 yaşındaydı. Aleviydi. Bir kutsal mekandaydı.  “Camiye ayakkabıyla girdiler”

diyerek haftalarca kıyametleri koparanlar başka bir kutsal mekana,  Cemevine silahlarıyla girmekten hiç bir çekince duymuyorlar. Girmeklede kalmıyorlar,  insan  katlederek çıkıyorlar.

Maraş, Çorum, Sivas, Gazi, Roboski, Taksim ve şimdi de Okmaydanı. Ne zaman kana doyacaksınız?! Emperyalizmin yeminli uşakları bir yandan ülkemizin değerelerini emperyalizme peşkeş çekerken, halkımızı bir dilim ekmeğe muhtaç ederek, her türlü güvenceden yoksun koşullarda insanlarımızı çalışmaya mahkum ediyorlar. Bu koşullara itiraz eden halkımıza, devrimcilere, sosyalistlere ise azgınca saldırmaktan geri durmuyorlar. Panzerleriyle, Tomalarıyla, gazlarıyla, silahlarıyla saldırıyorlar. Vuruyorlar, kırıyorlar, göz çıkartıp, kafa patlatıyorlar. Faşizmin her türlü yöntemine başvuruyorlar. Kahramanlık destanları yaratıyorlar.

Dostlar, arkadaşlar, yoldaşlar,

Şimdi bu kahramanlık destanları yaratanların başı Faşist Erdoğan Almanya’ya geliyor. Elleri her geçen gün kana daha da fazla bulanarak geliyor. Suçuna suç katarak geliyor.  O bir katildir. Ellerinden maden işçilerinin, alevilerin, kürtlerin, devrimci gençlerin, kadınların, halkın onurlu evlatlarının kanı vardır. Yaşanan katliamlarda, dökülen her damla kanda direkt sorumluluğu vardır.

Bu kabarık bir suç listesi varken, halk düşmanı, bir katil olarak yargılanması gerekirken, bu zat yarın Köln’e gelip yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi için göçmenlerden oy isteyecek. Bu katil Köln’e gönül rahatlığı içinde gelmemelidir, bu katil orada elini kolunu sallayarak dolaşamamalıdır. Aleviler, Kürtler, göçmen emekçiler, devrimciler, gençler, kadınlar yani bu katilin temsil ettiği bu sistemin düşman ilan ettiği, katlettiği yok saydığı tüm kesimler birleşerek Köln’ü bu katilen dar etmelidir.

Bu katliamları durduracak, hesabını soracak yegane güç halktır. Halkın örgütlü gücüdür. Bugün ülkenin birçok noktasında, halk sokaklara çıkmış hesap soruyor. Okmaydanı halkı “katil polis mahallemden defol” diyerek direniyor. Bizler de göçmen emekçiler olarak, yaşadığımız her noktada bu katliamların  hesabını sormak için haykırmaya, sokaklara çıkmaya devam edeceğiz. Yaın tüm güçlerimizle Köln’de olacağız. Katillerden hesap soracağız. Hepinizi yarın Köln’de Faşist-katil Erdoğan’ı protesto etmeye çağırıyoruz.

ATIF yuruyus cagrisi

Katlimaları hesabını soracağız.

Katil devlet hesap verecek.

Kahrolsun faşizm, yaşasın mücadelemiz.

 

Demokratik Güçbirliği Platformu -Hamburg