Anasayfa , Avrupa , „Bu dava mahkeme salonlarında değil sokakta kazanılacak“

„Bu dava mahkeme salonlarında değil sokakta kazanılacak“

ATİK’i kriminalize etme hedefli bir saldırı ile 15 Nisan 2015 tarihinde, Almanya merkezli eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda; anti – emperyalist, anti – faşist ve ataerkiye karşı bir duruş olan demokratik mücadeleleri engellemeye yönelik saldırıya karşı ATİK bileşenleri yine Kadına Şiddetle Mücadele Günü sebebiyle Münih eyalet yüksek mahkemesi önünde yoldaşlarını yalnız bırakmadı.

Yeni Kadın Ve Yeni Demokratik Gençlik MYK`larının çağrı yaptığı miting Münih Eyalet yüksek mahkemesi önünde gerçekleşti.

Örgütlenen miting sıkılı yumrukları, sloganları ve zafer işaretleri ile yargılanan değil, yargılayan devrimciler için avrupa`nın bir çok bölgesinden bir araya gelen ATİF, ATİGF, Yeni Kadın ve YDG aktivistlerinin katılımı ile saat 11.30`da başladı.

Yeni Kadın ve YDG MYK`sı adına yapılan kısa açılış konuşmasının ardından demokrasi mücadelesinde yitirilenler, özellikle katledilen tüm kadınlar için saygı duruşu yapıldı.

Miting kısa bir sunumun ardından Nürnberg ve Frankfurt Yeni Kadın aktivistlerinin ortak bir şekilde hazırladığı Erbane eşliğinde müzik dinletisi ile devam etti. Türkiye coğrafyasında ve dört parça işgal altında olan kürdistan topraklarındaki kadına yönelik saldırıları ve buna karşı kürt kadınlarının direnişini anlatan ERK`ek egemen sistem üzerine Tuğba Hezer`in sunumunun ardından Yeni Kadın MYK adına bir açıklama okundu. Açıklamanın ardından uzun zamandır rahatsızlığı ile kamuoyunda olan ATİK`li devrimcilerden Mehmet Yeşilçalı`nın avukatı Franziska Nedelmann`da bir konuşma yaparak mahkemenin gidişatı ve Mehmet Yeşilçalı`nın sağlık durumu ile ilgili bilgiler verdi.

Özgürlük Türküleri ve Marşlar okuyarak katkı sunan Onur Olgun`un müzik dinletisi ile hep bir ağızdan söylenen ezgiler çekilen halaylarla devam etti. Alkış ve zılgıtlarla coşkulu bir atmosfer yakalanan mitingde dayanışma mesajlarını sunmak için MLPD ve Courge birer konuşma yaptı. ATİK`li devrimcilerle dayanışmalarını eksik etmeyen MLPD`nin yanı sıra mitinge ve mahkemeye katılım sağlayan Amed Zindanlarından Müslüm Elma`nın Siperdaş`ı Cemal Miran`ın yanı sıra sinemacı Levent Kaçar`da bir konuşma yaparak dayanışma mesajlarını sundu.

Türkiye Hapishanelerinde TC zulmüne karşı Partizan tutsak olarak direnen Muzaffer Öztürk`de kavga ve direniş türküleri ile dayanışma mesajlarını sundu. Muzaffer Öztürk 40 yıl önce bugün 24 Kasım 1977’de teslim ol çağrılarına silahıyla karşılık veren Mehmet Zeki Şerit için yazılan diren mehmet yoldaş diren türküsünü söyledi.

Yeni Kadın, YDG, imzalı bir çok pankartın açıldığı miting de özellikle ERK`ek şiddeti ile katledilen Saray Güven, Helin Palandöken ve yine Türkiye Hapishanelerinde devlet şiddeti ile karşı karşıya kalan Nuriye Gülmen`in fotoğraları taşındı. Müslüm Elma`nın Alman devletinin ATİK`e yönelik siyasi operasyonuna karşı “Bu dava mahkeme salonlarında değil sokaklarda kazanılacak” sözünün yazılı olduğu Yeni Kadın imzalı pankartın da açıldığı eylem alkış ve sloganlar eşliğinde sona erdi.

Mitingin ardından mahkeme salonuna girilerek alkışlarla 10 ATİK`li devrimci karşılandı. Mahkeme bitiminde salondan çıkarılan devrimcileri alkışlayan ATİK aktivistleri Banu Büyükavcı`nın çıktığı esnada hep bir ağızdan “Jin Jiyan Azadi” sloganını atarak onları asla ve asla yalnız bırakmayacağı mesajını verdi.