Home , Haberler , Barışın sesi susturulamaz ! Üniversiteler susturulamaz!

Barışın sesi susturulamaz ! Üniversiteler susturulamaz!

Ohne Titel 423.03.2016 (Çarşamba) saat 12.00’da Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs meydanında Yrd. Doç.Dr  Esra Mungan, Yrd. Doç.Dr Muzaffer Kaya ve Doç.Dr. Kıvanç Ersoy için  basın açıklaması yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi İşyeri temsilciliği

 

 

Basına ve kamuoyuna

Mart 2016

 

Esra Mungan Hocamızın yanındayız

Barışın sesi susturulamaz

Üniversiteler susturulamaz

 

Barış isteyen ve bunu dile getiren, Boğaziçi Üniversitesi hocalarımızdan Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan’ın da aralarında bulunduğu 3 öğretim üyesi, imzaladıkları “Barış için Akademisyenler” metninden dolayı, geçtiğimiz hafta “terör örgütü propagandası” yapmakla suçlanarak tutuklandı. Gittikçe daralsa da hala var olan demokrasi alanı içinde, ifade özgürlüğüne dayanarak barış talebini ifade etmenin, değil tutuklama, hiçbir yaptırımı olmamalıdır.

Böylesi uygulamalar, barış için oluşan dayanışmayı yıkamayacaktır. Bilimin üretildiği ve paylaşıldığı Üniversitelere yönelik yıpratma politikaları da, bilim insanlarını susturamayacaktır.

Çarşamba günü, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu Cumhuriyet Başsavcılığına, Esra Mungan’ın tutuksuz yargılanması için dilekçe vererek ifade özgürlüğü konusunda ki ısrarını vurguladı. Ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri de bir basın açıklaması yaparak meslektaşlarının yanında durdu.

Bizler de, Boğaziçi Üniversitesi çalışanları olarak ısrarla “barış” diyen, taşeron işçilerin hakkı için gece gündüz demeden çalışan, çalışma ve sendikal mücadele arkadaşımız Esra Mungan ve diğer hocalarımız Kıvanç Ersoy ile Muzaffer Kaya’nın yanında olduğumuzu belirtiyoruz. İfade özgürlüğünün, bilimin vazgeçilmez bir parçası olduğunu tüm kamuoyuna tekrar hatırlatıyoruz. EĞİTİM SEN üyesi olan, her zaman emek mücadelesinin, barış mücadelesinin içinde ve bizim yanımızda duran, aynı zamanda üretken bir bilim insanı olan Esra Hocamızın gülen yüzünü bir an önce kampüsümüzde görmek istiyoruz. Hocalarımıza yöneltilen bu suçlamanın en kısa sürede düşmesini bekliyor ve herkes için BARIŞ, BARIŞ için herkes diyoruz.

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Sen İşyeri Temsilciliği