Anasayfa , EMEĞİN GÜNDEMİ , Munzur Su’da işten çıkarılan işçiler için eylem

Munzur Su’da işten çıkarılan işçiler için eylem

munzur-su-iscileri-grevdeGrevde olan 7 Munzur Su çalışanı dün (6 Kasım) işten çıkarıldı. DİSK’e bağlı Gıda-İş üyesi 7 işçinin işe geri alınması için  “Arkadaşlarımız işe geri alınsın ve taleplerimiz kabul edilsin”  şiarıyla bir eylem yaptı.

DİSK’e bağlı Gıda-İş üyesi Munzur Su işçileri, süren toplu sözleşme görüşmeleri sırasında şirketin sefalet ücreti dayatmasına karşı 28 Ekim’de greve gitmişti. Munzur Tarım Ürübleri A.Ş. Yönetim Kurulu bugün (6 Kasım) grevdeki 7 işçiye mesaj atarak iş akitlerini bildirimsiz ve tazminatsız olarak feshetti.

Munzur Su markasını yaratan, üreten işçi arkadaşlarımızın talepleri karşılansın, iş barışını koruyarak yola devam edelim. En kısa sürede Yönetim Kurulu işçileri korkutmaya yönelik tehditkâr tavrından vazgeçmeli, toplu iş sözleşmesi masasına oturmalıdır” şeklinde açıklama yapan Gıda-İş, sendikanın temel ilkesinin işçilerin iradesi olduğu belirtildi.

Gıda –İş açıklamasında “Hakkımız olanı alana kadar meşru haklarımızı kullanarak grevimiz devam edecektir. Tüm Dersim halkına, işçilere ve emekçilere sesleniyoruz. Burada Sosyal proje olarak ifade edilen işletmede işçiler açlık sınırında çalışmakta ve bu güne kadar bu süreç hep böyle devam etmiştir. Bizler bu durumun değişmesini, işçilerin işten atılmasını kabul etmiyoruz” şeklinde seslendi.

Gıda-İş işçilerin sonuna kadar direneceğini, hakları için mücadeleden geri durmayacağı dile getirildi.