Home , ATİF , BERLİN’DE ROJAVA’YA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI!

BERLİN’DE ROJAVA’YA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI!

atiflogoBERLİN | 07-04-2014 | 5. Nisan Cumartesi günü saat 15:00’de PYD önderliğinde Rojava’yı sahiplenme, çeteleri lanetleme yürüyüşü yapıldı. PYD, yurtseverler, Alman sol grubu, ATİF ve Partizan’ın katıldığı yürüyüş Hermannplatz’da başlayıp Oranienplatz’da çekilen halaylarla sona erdi.

Yol boyunca almanca, kürtçe ve ATİF adına da türkçe yapılan konuşmalarda Rojava’daki güncel durum, demokratik haklara yapılan saldırılar, islamcı çetelerin düzenlediği katliamlar şiddetle kınandı. ATİF adına yapılan konuşmada, özetle şöyle dedi: “T.C. faşist devleti, tecritle hakkından gelemediği Rojava’ya karşı işlamcı çeteleri işe koşarak sonuç almaya çalışıyor. Herkes de biliyor ki, aylardır Rojava halkı bu canilerle, bu kiralık ve T. C. ve yandaşı güçlerin desteklediği çetelerle savaşıyor.T. C.,  bu çetelere her türlü silah ve maddi yardımı yapmaktan çekinmiyor. Ve bunu bilmeyen de kalmadı. Tek amaç; Rojava’yı çökertmektir” Daha sonra ise şöyle bitirdi konuşmasını:  “Hemen yanı başımızdaki Rojava’da girişilen saldırganlığı ve T. C. tarafından desteklenen çeteleri lanetlemek hepimizin görevidir. Rojava’nın hepimizin desteğine ihtiyacı var. Anın ertelenemez görevi, Rojava’da çeteler eliyle sürdürülen saldırganlığı, katliamı ve hunharca acımasızlığı açığa çıkartmak ve Rojava halkıyla enerjik bir dayanışma içinde olduğumuzu tüm dünyaya ilan etmektir.

Yaşasın Rojava halkının özgürleşme mücadelesi ve Kürtlerin zaferi!
Kahroslun çeteler ve onları silahlandıran T. C. ve emperyalist güçler!”

Yürüyüş boyunca polisin çok geniş “güvenlik” önlemi aldığı ve her pankartı ve bayrağı tek tek incelediği gözden kaçmadı. Adeta gözdağı verilir gibiydi. Yürüyüş olaysız sona erdi.

ATİF-BERLİN