Home , Avrupa , 8 Mart Londra’da ‘Krizi Biz Yaratmadık, Bedelini Biz Ödemeyeceğiz’ şiarıyla Kutlandı

8 Mart Londra’da ‘Krizi Biz Yaratmadık, Bedelini Biz Ödemeyeceğiz’ şiarıyla Kutlandı

LONDRA | 09 – 03 – 2011 | Bu yıl kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kabul edilişinin 100. yılını kutladı. 100 yılda elde edilen birçok kazanımla, ancak yine kadın olmaktan kaynaklı varolan yüzlerce soruna karşı kadınlar alanlardaydı.

Yeni Kadın Londra komitesi de, çeşitli etkinlikler düzenlediğini belirterek, bir değerlendirme yaptı. Komite ‘Bizler ATİK-Yeni Kadın Londra Komitesi olarak SKB-Londra ile ortaklaşa çeşitli etkinlikler düzenledik. Bunlardan ilki 5 Mart günü İngiltere’de Londra merkezli düzenlenen yürüyüşe katılmaktı. Bu yıl ki 8 Mart yürüyüşü ülkedeki, bütçe kesintileri noktasında ki rahatsızlıklarında etkisiyle, genel olarak oldukça kalabalık ve coşkuluydu. Bizlerde pankart ve bildirilerimizle bu yürüyüşte yerimizi aldık.’ dedi.

Kültürel Etkinlik

Yeni Kadın komitesi 6 Mart’ta düzenenlenen ikinci etkinlik hakkında şunları söyledi: ‘Açılış konuşması ve saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, GİK-DER gençlik müzik grubu, DESA direnişinde ki kadınların anlatıldığı ‘Kafesteki Kuş gibiydik’ belgeseli, ‘SBK’nın ve ATİK-Yeni Kadın’ın yaptığı çalışmaları tanıtan sinevizyonlar, seslendirdiği türkülerle programa renk katan bir kadın arkadaşımız ve son olarak, Kürtçe ve Türkçe parçalarla Grup Devin katılımcılara güzel bir müzik dinletisi sunarak, yer aldı.

Üçüncü etkinlik ise, 8 Mart günü Türkiyeli göçmenlerinde yoğun olarak yaşadığı Londra’nın Wood Green bölgesinde düzenlenen bir sokak etkinliği oldu. Pankart ve bildirilerimizle yer aldığımız bu etkinlik, kitleye yönelik yapılan konuşmaların ardından, davul-zurna eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.