Home , APP , Duisburg’da Faşistlerin Standı Dağıtıldı

Duisburg’da Faşistlerin Standı Dağıtıldı

DUİSBURG|19.06.2021|Bugün öğleden sonra yaklaşık 60 anti-faşist, Duisburg şehir merkezindeki Königstrasse’deki forumun önündeki neo-faşist DIE RECHTE partisinin enfermasyon standını başarıyla engelledi. Faşist parti DIE RECHTE’nin protestosuna halktan bir çok sayıda insan da katıldı. ATİF ve YDG’nin de bileşeni olduğu Duisburg Stellt Sich Quer „Duisburg çapraz duruyor“ ittifakı daha önceden Königstrasse’deki forumun önünde saat 14-00’da planlanan Meclis Yasasına karşı bir miting çağrısında bulunmuştu. DSSQ aktivistleri miting alanına vardıklarında, kendi miting alanlarında DIE RICHTE partisinin bilgi standını buldular. Ve anında tavır koyarak faşistlerin standını dağıttılar.

Neo-faşist DIE RECHTE’nin anti-faşist ittifakın mitingiyle aynı anda ve aynı yerde bir enfermasyon standı kurması, Duisburg polisinin bir provokasyonu olarak değerlendirildi. Anti-faşistler standı dağıttıktan sonra planlanan NRW Gösteri Yasasının kısıtlanmasına karşı mitinglerini gerçekleştirdiler.

Mitingde platform adına yapılan konuşmada „polis drone veya helikopter ile gösterilerde tepeden genel çekim yapıp, belirli koşullarda gizli ses ve video kayıtları yapabilecek.Gösteri başvurusunda bulunanlar kapsamlı bilgi vermeye, polisle işbirliği yapmaya ve bazı durumlarda, görevlilerin kişisel verilerini bile polise aktarmaya mecbur edilecek. Polis gösterinin güvenliğini sağlama adına, yürüyüşe ya da gösteriye katılanların üstünü arama noktaları oluşturabilecek, sadece şüphe üzerine  bazı göstericilerin gösteriye katılmasını engelleyebilecek, ya da gösteriyi yasaklayabilecek. Özellikle faşistlere karşı anti-faşistlerin düzenlediği protestolar, karşı tarafı rahatsız etme‘ gerekçesiyle daha da zorlaştırılacak, hatta yasaklanacak.“ dendi.

Mitinge bir çok anti faşist grubun yanısıra ATİF. YDG, YENİ KADIN ve MLPD kurumları katıldı. Eylem son olarak Grup La Liberta’nın seslendirdiği enternasyonal şarkılarla sonuçlandırıldı.

NRW Gösteri Yasasının kısıtlanmasına karşı başlatılan kampanyanın final eylemi 26.06.2021 tarihinde Düsseldorf ta geniş çaplı bir miting ile gerçekleştirilecek.