Anasayfa , Avrupa , ATİK'ten DESA ile dayanışma mitingleri

ATİK'ten DESA ile dayanışma mitingleri

FRANKFURT | 23 – 04 – 2011 | Türkiye Deri-İş sendikasının DESA emekçilerine destek amaçlı yaptığı uluslararası çağrı doğrultusunda, Alman sendikaları ve ATİK eylemlerine devam ediyor.

Yapılan dayanışma çağrısına sessiz kalmayan Alman işçi sendkaları Verdi, IG-Bau, NGG’nin düzenlediği, ATİK  ve ona ait Gençlik ve Kadın örgütlerinin de desteğiyle, Frankfurt’ta PRADA mağazasının önünde bir miting gerçekleştirdi. Yaklaşık 30 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen mitingde pankart açılıp bildiriler dağıtılarak Türkiye’deki DESA işçilerine yönelik farkındalık yaratılmaya çalışıldı.

Mitingte bir konuşma yapan NGG Dortmund Şube Temsilcisi Selahattin Yıldırım Avrupada yaşayan işçi sınıfının DESA işçilerinin mücadelesini selamladığını belirterek “Deri-İş in yaptığı çağrıya hiçbirimiz sessiz kalmamalıyız, Türkiyedeki sendika mücadelesi Avrupa işçi sınıfı çısından büyük dersler ve önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

Selahattin Yıldırımın ardından konuşan ATİK genel sekreteri Süleyman Gürcan ise, Deri-İşin yaptığı çağrının çok anlamlı olduğunu söyleyerek “DESA işçileri hakettikleri muameleyi elde edene dek dayanışma eylemlerimizi sonlandırmayacağız. Bu mitinglere bir süre devam edeceğiz. İleriki süreçte Prada mağazalarının önünde müzikli protesto mitingleri organize edeceğiz. Bu mitingler Prada yöneticilerine bi uyarıdır. Sesimize kulak verilmediği taktirde çalışmalarımızı daha büyük boyutta ve çeperde kitlesel eylemlere dönüştüreceğiz “ dedi.

Miting “Yaşasın Uluslararsı İşçi Mücadelesi” sloganları eşliğinde son buldu.

DESA EMEKÇİLERİNE DÜSSELDORF`TAN  DA DESTEK GELDİ

Diğer yandan DESA İşçilerine dayanışma eylemlerinden biri de 21 Nisan tarihinde Düsseldorf`ta yapıldı. IG-Metal,Verdi ve NGG nin organize ettiği ve ATİK `in destek sunduğu mitinge katılan yaklaşık 20 kişilik kitle pankart ve bildiriler eşliğinde Deri-İş in dayanışma çağrısına karşılık verdi.

PRADA mağazasının önünde düzenlenen eylemde, kitlelere DESA işçilerinin yaşadığı sorunların anlatıldığı bildiriler dağıtılarak, PRADA’nın uluslararası işçi hakları kriterlerine uymadığının anlatıldığı bildiriler dağıtılıp, dayanışma talep edildi. PRADA mağazası çalışanları mitingin resimlerini çekerek kendi merkezlerine ilettiler. Yine dağıtılan bildiriyi de çalışanlar PRADA merkezine ileteceklerini bildirdiler.

Yaklaşık iki saat süren mitingden sonra, DESA’nın bu uygulamaları devam ederse, bu eylemlerinde süreceği açıklaması yapılarak protesto sonlandırıldı.

[slideshow id=3]