Anasayfa , Avrupa , Avusturya’da Irkçılara Karşı 7 Eyalette Eş Zamanlı Operasyon

Avusturya’da Irkçılara Karşı 7 Eyalette Eş Zamanlı Operasyon

AVUSTURYA|19.11.2021| Avusturyada Yedi federal eyalette eş zamanlı aşırı sağcılara faşistlere yönelik operasyon düzenlendi. Ulusal sınırların ötesindeki aşırı sağcılar faşistler, 16 Kasım’da polisten tarafından “ziyaret” edildi. Silah ve elektronik malzemaye el konuldu.

Geçen Salı, Avusturya’da devlet muhafızları arasında kendi adı vardı: “Nefret Suçuna Karşı Ulusal Ortak Eylem Günü” veya kısaca NJAD, Federal Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadele Dairesi (BVT) tarafından ortaklaşa yürütülen bir eylemin adıydı. Eyalet Polis Müdürlükleri ve unlara bağlı Cobra’nın desteğiyle Devlet Daireleri (LVT). Yedi federal eyalette, aşırı sağcılardan 20 kişi üzerinde toplam 15 ev araması ve beş denetim gerçekleştirildi. Yine silahlara da el konuldu. Toplam 20 ateşli silah ve SS ürünleri olan bir hançer, dört samuray kılıcı, beş spor yayı, üç nunchakus (boğucu odun da denir) ve bir kelebek bıçağı, elektronik veri taşıyıcıları ve Nazi adanmışlık nesnelerine de el konuldu.

Sadece bir hafta önce İçişleri Bakanlığı, aşırı sağcılara ait bir başka cephanelik bulunduğunu bildirmişti – bir tondan fazla mühimmat ve çok çeşitli silahlar ve son yılların en büyüklerinden biri. 53 yaşındaki bir Avusturyalının cephaneliği Ekim ayında Baden bölgesinde çıkarıldı ve araştırmacıların 2019’dan bu yana yirminci oldu. Almanya ve Avusturya’da daha sonra siyasi rakipleriyle “hesap vermek” için “X Günü”ne hazırlanan aşırı sağcı faşist ağlar göz önüne alındığında, bu endişe verici olmaktan öte bir şey. Ağlar ayrıca Alman makamları tarafından da izlenmektedir.

Aşırı sağcılara faşistlere karşı dikkat sinyali

İçişleri Bakanı Karl Nehammer (ÖVP) bu Operasyonda 182 subay görevdeydi. Nehmammer, “sistemimizi devirmek” isteyen gruplara karşı zaten birkaç kez uyarmıştık.”

Bakanlık sözcüsü, STANDART gaztesine yaptığı açıklamada, birkaç ülkede aynı anda erişimin yapıldığını, böylece bazıları ağa bağlı kişilerin birbirlerini uyarmayacağını söyledi. Yedi “hedef kişi” Viyana’da, yedi Aşağı Avusturya’da, iki Burgenland’da ve birer, Yukarı Avusturya, Stey ve Salzburg’daydı. Hepsi geniş çapta rapor edildi. Soruşturmalar, antisemitizm, ırkçılık, yabancı düşmanlığı, Holokost inkarı, Nazi ideolojisinin “hayatın sanal ve gerçek alanlarında” yayılması ve telkin edilmesi gibi kışkırtıcı ve yasadışı eylemlere dayandırılıyor.

Digital verilerin değerlendirilmesi

Nazilerin yeniden nişanlanmasıyla ilgili soruşturmalar 20 kişiyi de etkiliyor. Cep telefonları, tabletler ve bilgisayarlar federal eyaletlerdeki ilgili servis departmanlarına teslim edildi ve değerlendirilmeye devam ediyor.

16 Kasım’da etkilenen ağın, Ekim ayında cephaneliğin keşfiyle hiçbir ilgisi olmamalıdır. Ekim baskını, yetkililerin aşırı sağcı silah koleksiyoncularının silah ve uyuşturucu kaçakçılığına ilişkin soruşturma yürüttüğü bir yıl içinde üçüncü oldu. Baden bölgesinden gelen adam da hala serbest.