Home , Haberler , Şeyh Sait Anıldı!

Şeyh Sait Anıldı!

seyh-said-olumunun-89-yilinda-diyarbakirda-anildi-IHA-20140627AW129667-2-tAHM-30-06-2014- Şeyh Said ve 47 yoldaşı, idam edilmelerinin 89’uncu yıldönümünde idam edildikleri Dağkapı Meydanı’nda anıldı.

Şeyh Said ve 47 yoldaşı, 29 Haziran’da 1925 idam edilmelerinin 89’uncu yıldönümünde idam edildikleri Dağkapı Meydanı’nda BDP Diyarbakır İl Örgütü tarafından anıldı. Düzenlenen anmaya Şeyh Said’in ailesinin yanı sıra Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Birsen Kaya Akat, Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Fatma Arşimet, BDP il ve ilçe örgütü yöneticileri katıldı. Anmada konuşan  BDP İl Eş Başkan Yardımcısı Eşref Mamedoğlu,  „Atalarımızın ruhlarını anmak; yaşanan zulümlerin lanetlenmesi ve bu zulümler sonucunda 89 yıldır giderek büyüyerek kanayan yaraya dikkat çekmek ve bu yaranın tedavisi için sorunun çıkış kaynağında yapılan büyük hataların giderilmesine çağrıda bulunmak için buradayız“ dedi.

Şeyh Said ve arkadaşlarının mezarlarını aileleri, ardılları olarak bizlere teslim edin“ diyen Mamedoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, „Atalarımızın cenazelerine yaptığınız saygısızlıktan vazgeçin. Onları kendi örf, adet ve inancımıza göre gömmek; mezar taşlarını dikmek ve vasiyetlerini yerine getirmek istiyoruz. Bu, Kürtlere tarihte yaptığınız zulümlerden dolayı bir özür anlamı taşıyacaktır. Bu sorunların çözümünde bir çıkış noktası olsun. ‚Her sorun çıkış kökeninde çözümlenir‚ anlayışı bunu gerektirir“ ifadelerini kullandı.

Açıklama, alkışlarla son buldu.