Home , Avrupa , Ezidi, Alevi, Hiristiyan ve Müslüman Ìnanç Kurumlarından TC Katliamlarına Karşı Ortak Eylem

Ezidi, Alevi, Hiristiyan ve Müslüman Ìnanç Kurumlarından TC Katliamlarına Karşı Ortak Eylem

20160130_152807Berlin-│30-01-2016│Mezopotamya`nın kadim inanç toplumları olan Hıristiyan, Müslüman, Ezidi ve Alevi inanç kurumları FEDA, CIK,FKE ve Avrupa Süryaliler Birliği, AABF`nin öncülüğü ile  Berlin`de düzenlenen AKP önderliğindeki Türkiye devletinin Kürdistan`daki savaş politikalarına karşı eylemde bir araya geldiler.

30.01.2016 `da Berlin Potsdamer Platz`da saat 15:00 da başlayan ve ünlü Berlin Brandenburg Kapısı`na kadar süren yürüyüşe, Berlin`de yaşayan devrimci, demokrat ve kürt vatandaşların yanı sıra, Dresden, Magdeburg,Hannover, Lohne, Halle, Oldanburg,Kassel,Kiel,Hamburg, Erfurt, Aurick ve Bremenhafen`de yaşayan kürtlerde katılım sağladı.

AABF öncülüğünde düzenlenen eyleme, NAV-DEM, PYD, ATIF-Berlin, Partizan örgütleride bayrak ve flamaları ile katılarak destek sundular.

20160130_153556Eylem sırasında yapılan konuşmalar ve atılan sloganlar ile Türkiye Kürdistanı`ndaki TC katliamları ve insan hakları ihlalleri lanetlendi. Almanya başta olmak üzere tüm Dünya devletlerine bu ihlallere karşı tavır alınması cağrısı yapıldı. Tayyip Erdogan önderliğindeki AKP hükümeti ile yapılan tüm ortaklaşa çalışmaların kürtlere karşı yapılan bu politikalara destek anlamına geldiği vurgusu yapıldı.

Eylem yaklaşık iki saat sürdü.Yürüyüşün son bulduğu alana gelindikten sonra yapılan açıklamalar ve konuşmalar sonrasında kitle olaysız bir şekilde dağıldı20160130_152739