Anasayfa , ATİK , ATİK-Proğram Kongresine Hazırlık Konferansına Çağrı

ATİK-Proğram Kongresine Hazırlık Konferansına Çağrı

ATİK | 17 – 03 – 2010 | Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) 3-4 Nisan 2009 tarihlerinde, Avrupa’da göçmenlerin objektif durumu, politik talepleri ve temel mücadele taktikleri ekseninde özelde konfederasyonumuz ve genelde göçmenler içinde yürütülen  tartışmalara yön verme anlamında bir konferans örgütlemektedir.

Daha birleşik, daha güçlü, daha etkili ve daha kitlesel bir demokratik göçmen muhalefetinin geliştirilmesi ve bu muhalefetin yerli halklarla enternasyonalist sınıf kardeşliği temelinde bütünleşmesi bir kaçınılmazlıktır. Evrensel doğrular ışığında toplumsal değişimlerden öğrenerek ve daha gerçekçi, daha çağdaş proğramsal yönelimler  çıkarmak mümkündür!  Yeterki, anti-emperyalist, anti-faşist, anti-rassist, anti-şövenist siyasal eksende gelişmekte olan ortak mücadele köprülerini doğru kurgulayalım.

Konferans süresi içinde, göçmenlik teması ve mücadelesi bağlamında tartışmalara yön vermek amacıyla, birikimleri olan ilerici, aydın dostlarımız davet edilerek politik bir panel gerçekleştirilecektir.

Demokrat, ilerici ve devrimci dostlarımızı konferansa ve panele davet ediyoruz. İlgi duyan herkesi tartışmalarımıza kolektif zenginlik katmaya çağırıyoruz.

PANEL (3 Nisan 2010, Cumartesi, Saat 19:30)

Murat Çakır (Araştırmacı-Yazar): Göçmenlik ve Avrupa’da Sınıf Mücadelesi

Hüseyin Aydın (Sendikacı, eski Milletvekili): Göçmenlik ve Parlamenter Mücadele

Ufuk Berdan: (IMA 2. Başkanı) Göçmenlik ve Enternasyonal Mücadele

Rıza Gürer (Sendika Eğitim Uzmanı) Göçmenlik ve Sendikal Mücadele

Dikkat: Rıza Gürer’in sunumu zaman sorunundan dolayı saat 16:30’da gerçekleşecektir!

Adres: Haus der Jugend, Deutschherrnufer 12, Sachsenhausen,  60 594 Frankfurt