Home , Avrupa , Binlerce kişi G7’yi protesto etti

Binlerce kişi G7’yi protesto etti

11205584_1592056757711187_57789327284928308_nGARMISCH  PARTENKIRCHEN |06 – 06 – 2015 | G7 Zirvesi’nin gerçekleştiği Elmau Köyü yakınlarında zirveyi protesto etme amaçlı toplanan zirve karşıtlarına polis şiddetli bir şekilde saldırdı. Saldırıda 60 kişi yaralandı. Yaralılar arasında bulunan 4 YDG ve Partizan aktivisti  hastaneye kaldırıldı.

Emperyalizm bir yanda masum halkları yok sayıp kendi çıkarları doğrultusunda pervasızca saldırırken, diğer yanda kurtarıcı gibi görünüp sözde çözüm, ama aslında neoliberal politikaları genişletme amacıyla her yıl gerçekleştirdiği zirve yine olaylı geçti. Merkel ve Obama öncülüğünde gerçekleşen zirve’yi onbinlerce gösterici protesto etme amaçlı 6 Haziran’da Garmisch-Partenkirchen şehirinde bir araya geldi.

Alp dağlarının eteklerinde, 25 bin polisin, binlerce askerin ve özel güvenlik güçlerinin görev yaptığı, 16 kilometre boyunca inşa ettiği teller ve kontrol noktaları oluşturuldu. Buna ragmen aralarında  devrimci örgütler,demokratik ve sivil kuruluşların bulunduğu binlece kitle tüm zorluklar ve engelleri aşarak yürüyüş gerçekleştirdiler.  Görkemli ve canlı geçen yürüyüşe yaklaşık 10 bin kişi katıldı.  Yürüyüş öncesi yapılan basın açıklamasında birliktelik adına söz alan Simon Ernst: “Zengin protestomuzu blokaj ve sivil itaatsizlik eylemlerini kapsıyor. G7 zirvesine karşı çıkan tüm güçlerle dayanışmada bulunuyoruz ve iyi ile kötü eylemci tarzında yapılan propagandalara ve bizleri ayrımalarına izin vermeyeceğiz’’ dedi.

Yürüyüş’te ortak sloglanlar’la en ön saf’ta yerini alan türkiyeli devrimci örgütler’in bulunduğu bölümde Polisin kaskı’nı takarak saldırıya hazırlandığı gözetlendi. Tiyatral gösteri esnasında Polis bir anda sıktığı biber gazı ile kitlenin arasına girdi. Çatışmalara başlayan YDG, Partizan, MLKP öncülüğünde’ki fraksiyonlara Polis cop ve Bibergazı ile karşılık verdi. ‘’Faşizme karşı omuz omuza’’ sloganlarını Alman örgütleri ile birlikte atan türkiyeli devrimci örgütler yaklaşık bir saat Polisin şiddetine mağruz kaldı.
Polis saldırısını kayıt’a alan gazetecilere „önümüzde devam durursanız basın özgürlüğü biter“ sözü üzerine bir gazetcenin yumruklanması gözlendi. Polisin saldırılarına karşı tepki gösteren basın emekçileri, avukatlar ve yürüyüşün organizatörleri, eylem yerinden basın açıklaması gerçekleştirdiler.

 

Kitlenin oluşturduğu zincirden dolayı aralarına giremeyen Polis talimat üzerine geri çekildi. Saldırı esnasında Bibegazı’ndan etkilenip kriz geçiren 4 YDG’li ezilme tehlikesi geçirdi. Polis, Ambulans’ın alana gırmesini engelledi ve ilk müdahaleyi protestocu’lar yaptı. Saldırı sonrası polis yetkililerle görüşen avukatlar, yaralıların ambulans tedavisi almasını sağladılar. 4 YDG’li zorluk icerisinde Hastaneye kaldırıldı. Akşam saatlerinde 3 YDG’li taburcu edilirken, tedbir amaçlı bir YDG’li gözetim altında Hastane’de kaldı.

G7’de Amed’te HDP’ye yönelik saldırı lanetlendi!
5 Haziran Cuma akşamı HDP’ye yönelik Amed saldırsından haberdar olan bin civarında G7 karşıtı türkiyeli devrimci örgütler öncülüğünde bir izinsiz gösteriyle HDP ile dayanışmalarını gösterdiler. Birliktelik adına söz alan Benjamin Russ: “Savaşa, baskılara karşı ortak yaşamı savunanlarla dayanışmamız sınırsızdır” dedi.