Anasayfa , Avrupa , FEK: Ezîdîleri göçe teşvik edenler IŞİD’e hizmet ediyor

FEK: Ezîdîleri göçe teşvik edenler IŞİD’e hizmet ediyor

ezidi-federasyon-aa-promoAHM-17-09-2014-Kürdistan Ezîdîler Federasyonu (FEK), Ezîdîleri Kürdistan topraklarından göç etmeye teşvik edenlerin IŞİD çetelerinin amaçlarına hizmet ettiğini söyledi.

FEK Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, IŞİD çetelerinin 3 Ağustos günü Şengal bölgesine gerçekleştirdikleri saldırıda 7 bin Ezidiyi katlederek, 5 bin Ezidiyi kaçırdığı, 500 bin üzerinde Ezîdîyi ise yerlerinden göçerttiğine dikkat çekti.

“Son yüz yılın en büyük insanlık trajedilerinden biri olan Ezîdî fermanı ile hem toplumumuzun inancına hem de ulusal değerlerine büyük darbeler vurulmak istenmiştir” denilen açıklamada, bu vahşet ve katliam karşısında Kürt halkının gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür edilerek hassasiyetin devam etmesi dilendi.

Açıklamada, yaşanan bu insanlık trajedisinin salt IŞİD tarafından yürütülmediği, buna destek veren bölgesel ve uluslararası güçlerin de bunu fırsat bilerek Ezîdîleri ülkesinden göçertme politikaları gütmelerinin “tehlikeli ve amaçlı” olduğunun bilindiği ifade edildi.

Açıklamada, “Son zamanlarda Bölge devletleri ve Uluslararası güçlerce yerlerinden edilen halkımızın Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok yerine sürülmesini amaçlı bir politika olarak görüyor ve bu konuda tüm yurtseverlerimizin duyarlı olmasını bir inanç ve insanlık görevi olarak hatırlatmak istiyoruz” dendi.

Bu politika karşısında tüm yurtseverleri duyarlı olunmasının istendiği açıklamanın devamında şöyle dendi:

“Amacı gerçekten Ezîdî halkımıza, onun çocuk, yaşlı, mağdur ve muhtaçlarına yardım etmek isteyenler bu yardımlarını insanlarımıza kendi topraklarında yapabilir, bunu kurumlarımız aracılığıyla gerçekleştirebilir ve bu yaklaşımlarıyla ülkemizi boşaltma politikalarına karşı da siyasal bir duruş almış olacaklardır.”

Niyeti ne olursa olsun, Ezidilerin Kürdistan´dan göç etmesini organize ve teşvik edenler veya buna ön ayak olmaya çalışanların sonuç itibariyle ISID çetesinin amacına ve felsefesine hizmet ettikleri kaydedilen açıklamada, “Halkımızın acılarını ve hümanist yaklaşımlarını istismar eden bu tür politikalara karşı gerekli duyarlılığın gösterilmesi gerekmektedir” dendi.

Açıklamanın sonunda,  Ezidilere yönelik göçertme politikasına karşı şu çağrıya yer verildi:

“Halkımızın inanç değerlerine, onun ulusal değerlerine yönelik yapılan bu katliam ve sonrası yürütülen her türlü tasfiyeci girişimler konusunda duyarlılık gösteren tüm yurtseverlerimiz örgütlü duruşundan taviz vermemiş, kurum ve örgütleri ile gerekli siyasi tavrını göstermiş, yine var olan kurum, birlik ve örgütleriyle gerekli yardımlarını yapmıştır. Bu konuda Federasyon olarak halkımızın tüm taleplerine cevap olmaya çalıştığımız gibi bundan sonra da aynı çaba içinde olacağız. Ezîdî Kürt halkı bu süreçte örgütsüz olmanın büyük acısını hissetmiş ve kendini daha bilinçli ve örgütlü kılma kararlılığına ulaşmıştır. Halkımız bu süreçte her konuda olduğu gibi ülkemizi boşaltmaya yönelik bu politikalar hakkında da bize danışa bilir, bilgimiz dışındaki tüm girişimlere karşı gerekli tavrını gösterebilir.” (ANF)