Home , Avrupa , ATiF – Nürnberg tarafından „Yaz`a Merhaba “ pikniği düzenlendi

ATiF – Nürnberg tarafından „Yaz`a Merhaba “ pikniği düzenlendi

pik6NÜRNBERG |27-07-2013 | ATiF – Nürnberg tarafından 21 Temmuz Pazar günü „Yaz`a  Merhaba “  pikniği  düzenlendi. Saat 11.00’de başlayan piknik akşam saat 21.30’a kadar devam etti. Sazların çalınıp devrimci  türkülerin söylendiği, halayların çekilip şiirlerin okunduğu etkinliğe katılan  100 civarında kadın,erkek,genç ve çocuklardan olusan  insan, tanışma, paylaşma ve  dayanışma açısından güzel bir gün geçirdi.

14 Temmuz 2013 tarihinde yapılan dernek Kongresi ardından, Yönetim Kurulu toplantısında  Başkanlığa seçilen,Dialog der Kulturen e. V. Başkanı Gül Aydın`ın  hoşgeldiniz  konuşmasıyla başlayan piknikte ayrıca serbest kürsü kurularak, Türkiye’deki Gezi Parkı başkaldırısı ve AKP hükümetinin pervasız saldırıları üzerine  konuşmalar ve değerlendirmeler yapıldı.

 

ATiF Nürnberg in düzenlediği pikniğe,  Türkiyeli ve Kürdistanlı  dernek çevrelerinden Yeni Gün Kültür Merkezi,Alevi Kültür Merkezi , Medya Halkevi  ve Almanyalı  örgütlerden  MLPD dayanışmacı olarak katıldılar. Ortamdan ve  kollektif  çalısmadan etkilenen insanlar Eylül ayında yeni bir buluşma gerçeklesmesini dile getirdiler.

pikpik1pik2pik4pik5pik3kong