Anasayfa , Avrupa , Efrin İşgalinin Birinci Yılında Berlin’de Protesto

Efrin İşgalinin Birinci Yılında Berlin’de Protesto

Berlin |21.01.2019| Faşist TC devletinin ve desteklediği çetelerin Efrin İşgali, birinci yıldönümünde Almanya’nın başkenti Berlin’ de düzenlenen yürüyüş eylemi ile protesto edildi. Yüzlerce kişi Türk ordusunun ve çetelerinin Efrin’i işgal politikasını ve saldırılarını prostesto etmek için sokaklara çıktı. İşgal saldırılarının birinci yıldönümünde Efrin’ in özgürlüğü için ve Türkiye devletinin işgal politikasına son vermesi ve desteklediği gerici çetelerin Efrin’ den çekilmeleri talep edildi.
Navdem-Berlin’ in çağrını yaptığı yürüyüş eylemi Berlin- Hermannplatz meydanında saat 14:00 da 18.01.2019′ da başlayarak Oranienplatz meydanında son buldu. Yürüş eylemi Efrin işgaline karşı mücadelede şehit düşenler için yapılan saygı duruşu ile başladı.
Protesto eylemine Kürt özgürlük kurumlarının yani sıra Partizan örgütü de bayrakları katıldı. Toplanma alanında ve yürüyüş esnasında yapılan konuşmalar ve atılan sloganlar ile faşist TC devletinin Efrin İşgali teşhir edildi. Efrin’ in özgürleştirileceği tüm kitle tarafından hep birlikte haykırıldı.
Yürüyüş korteji Türklerin yoğun yaşadığı Kreuzberg sokaklarından geçerek bitiş noktasına gelindi. Eylem bitiş alanında yapılan konuşmalar ile olaysız bir şekilde son buldu.