Home , Avrupa , ATİGF Derneğine Yapılan Faşist Saldırıyı Kınıyoruz

ATİGF Derneğine Yapılan Faşist Saldırıyı Kınıyoruz

htiflogoHTİF | 29- 10-2013 |  Avrupa egemenleri 2008 yılından sonra yaşanan krizi ve sonuçlarını nasılki işçi emekçilerin sırtına yüklemek istediyse aynı şekilde geliştirilen yabancı düşmanlığı, ırkçılığı son yıllarda daha boyutlanmıştır.

Göçmen, işçi emekçi, kadın ve gençliğin her türden hak alma mücadelesinde uzun yıllardır Avrupada faaliyetlerini sürdüren Konfederasyonumuz ATİK’e  bağlı tüm kurumlara defalarca ırkçı saldırılar yapılmıştır vede  yapılmaya da devam etmektedir.

Son olarak 27 Ekim 2013 günü öglen saatlerinde ATiGF‘e bağlı Viyana Türkiyeli İşçiler Derneğine (VTİD) yönelik bir saldırı gerçekleştirilmiştir.  Saldırı esnasında dernekte KOMintern (Komünist sendikal İnsiyatif) toplantısı yapılmakta olup, toplantıya katılanlar da faşistlerin saldırısına maruz kalmışlardır.

Yaklaşık 40 kişilik faşist grup, silah ve kesici aletlerle yabancı  düşmanı  Irkçı- Neonazi söylemlerle saldıran faşistler dernekte bulunan arkadaşlarımız ile toplantıda olan KOMintern üyelerinin saldırıya karşı durmaları sonucu geri püskürtülmüştür. Saldırı sonrası KOMintern yönetiminden  1 kişi yaralanmıştır.

Hollanda Türkiyeli İşçiler Federasyonu (HTİF) olarak yapılan bu saldırı sonucu yaralanan arkadaşımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyor, saldırıya maruz kalan Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği yönetici üye ve taraftarlarına ve KOMintern aktivislerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Şunu çok iyi bilmekteyiz ki, bu çirkin saldırılar kendiliginden ve tesadüfi değildir.  Bu saldırının sorumlularının ve onları teşvik eden bilinçli politikaların kim tarafından düzenlendiğini biliyoruz. Yapılan bu saldırıyı kınarken, bu saldırıları yapanların da şunu çok iyi bilmesi gerekir ki, yapılan hiçbir saldırı haklı ve meşru mücadelemizi ngelleyemeyecektir.