Anasayfa , Avrupa , Orhan Yılmazkaya Zürih'de anıldı

Orhan Yılmazkaya Zürih'de anıldı

ZÜRİH | 25 – 04 – 2010 | İsviçre’nin Zürih kentinde, Türk polisi ile girdiği çatışma sonucu yaşamını yitiren Devrimci Karargah Komutanlarından Orhan Yılmazkaya (Sosyalist Hamdi) ölümünün birinci yıl dönümünde anıldı.

Devrimci Karargah İsviçre Temsilciliği, 27 Nisan 2009 yılında Bostancı’da polisle girdiği çatışma sonucu yaşamını yitiren Devrimci Karargah Komutanlarından Orhan Yılmazkaya’nın ölüm yıldönümü nedeniyle anma düzenledi.

İbrahim Kaypakkaya, Mahir Çayan, Mazlum Doğan, Deniz Gezmiş ve Orhan Yılmazkaya’nın posterlerinin asıldığı anma, devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşu ardından Devrimci Karargah Merkezi’nden gelen mesaj okundu., Yılmazkaya’nın devrimci kişiliğinin anlatıldığı mesajda, “Bostancı direnişi ile Orhan Yoldaş, teslim olmayan bir feda devrimci kuşağının günümüz itibariyle son temsilcisi olmuştur. Türkiye Devrimci Hareketi’nin şanlı geçmişinde ‘teslim olmayan fedai devrimciler’ bir kuşak oluşturabilecek kadar çok, ama sayılabilecek kadar azdırlar. Böyle bir müstesna makama oturmak bir devrimci için en büyük payedir” ifadelerine yer verildi.

HPG Anakarargah Komutanlığı ise mesajında, Yılmazkaya’nın Türkiye sol hareketi tarihinde eşine ender rastlanan bir direnişin sahibi olduğu belirtildi.

‘Ben düşeceğim ama bu mücadele sonuna kadar devam edecek’’ sözleri ile Yılmazkaya’nın devrimci mücadelesini selamlayan HPG, ‘’Orhan yoldaşın yükselttiği sloganlara sonuna kadar bağlı kalacağımızı ve halkların kardeşliği temelinde tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız sözünü yeniliyor, Orhan yoldaşın mücadele bayrağını sürekli dalgalandıracağımızı belirtiyoruz” dedi.

HPG’nin mesajının yanı sıra Devrimci Karargah Tutsakları ve Latin Amerika’dan Kıtasal Bolivar Koordinasyonu’nun da gönderdiği mesajlar okundu.

Mesajların okunmasının ardından sahne alan sanatçı Yılmaz Çelik şarkılarını seslendirdi. Çelik’in ardından Yılmazkaya’nın Medya Savunma Alanları’ndaki ve Bostancı’da yaşanan çatışmaya ilişkin görüntülerden oluşan sinevizyon gösterildi.

Sinevizyondan sonra Yılmazkaya’nın yaşamını yitirmeden önce kaleme aldığı son yazısı okundu.

Anmanın sonlarına doğru sanatçı Suavi sahne aldı. Şarkılarını seslendirmeden önce kısa bir konuşma yapan Suavi, “Herkes bir gün yok olacak ancak geriye bir tek umut kalacak. Bu nedenle bizim umudumuz hiç bitmeyecektir. Umutlarımızı büyütürken, düşenlerin anısının önünde saygı ile eğiliyorum” dedi.

Suavi’nin şarkılarını seslendirmesinin ardından anma sona erdi. (ANF)