Anasayfa , Haberler , Ali Dönez’i Ulm’da Yüzlerce Kişi Uğurladı

Ali Dönez’i Ulm’da Yüzlerce Kişi Uğurladı

ULM|28.12.2021| Güney Almanya’nın Ulm şehrinde yaşayan 76 yaşındaki demokrat sanatçı Ali Dönez vefat etti. 70’li yıllardan beri Almanya’da bulunan Dönez’in eşi Cevahir Dönez de yıllar önce hayatını kaybetti. Ali Dönez’in Yusuf ve Veysel Dönez’in yanı sıra çocukları Duygu, Demet ve Kadir de bölgenin tanınan simalarındandı. Dönez, emekli olana kadar Hydramatik firmasında da işçi olarak çalıştı ve sendikal mücadeleye de uzak durmadı.

Demokrat kimliğiyle de toplumsal gelişme ve etkinliklere duyarsız kalmayan Ali Dönez, demokrat kimliğiyle de tanınan bir sanatçıydı. Etkinliklerde sazıyla yer alan Dönez, uzun yıllar sahibi olduğu “Solfej Müzik Okulu”nda yüzlerce öğrenci yetiştirdi. Ali Dönez burada müzik enstrümanları da tamir ediyordu.

Dönez’in vefatından sonra FC Birumut derneğinde 3 gün boyunca taziyeler kabul edildi. Ulm Merkez Mezarlığında pandemi koşullarına uyularak düzenlenen törene 400’ün üzerinde kişi katıldı. Vasiyeti üzerine, Dönez’in naaşı başında yapılan kısa müzik dinletisinden sonra Aalen şehrinden gelen Dede Ali Taşbaş’ın yönettiği törenden sonra sevilen sanatçı sonra toprağa verildi. Tören sonrası, kitle Tohum Kültür Merkezi’ne davet edildi.