Home , Avrupa , Mannheim’da Gezi Parkı, Lice ve Meskan direnişleri ile dayanışma..!

Mannheim’da Gezi Parkı, Lice ve Meskan direnişleri ile dayanışma..!

7e7246cbea82e158873984acce176534_1MANNHEiM -07-06-2014- Almanya’nın Mannehim kentinde düzenlenen bir mitingde, Gezi Parkı, Lice ve Meskan direnişleri ile dayanışma mesajları verildi.

Cuma günü akşam saat 18.00’de yapılan miting „Her yer Taksim, her yer Rojava – Her yer direniş, her yer Berxwedan“  sloganı ile gerçekleşti.

Demokratik Güç Birliği bünyesindeki  Kürt Toplum Merkezi Ludwigshafen/Mannheim, MLPD, ATiF, AGiF, DiDF, ADHK ve ÖDP tarafından organize edilen miting için, kent merkezinden Markplatz’a kadar yürüyüş yapıldı.

Yürüyüş ardından yapılan mitingde organizatör kurumlar adına yapılan açıklamalar okundu.  Kürt Toplum Merkezi Ludwigshafen/Mannheim adına hazırlanan mesajı Cano Yıldız okudu. Mesajda, direnişler selamlanarak, „Rojava, Taksim, Lice ve Meskan direnişlerini sahipleniyoruz“ denildi.  Bu direnişlerin doğal bir hak olduğunu belirten dernek, AKP’yi baskıcı ve çözümsüz politikalarından vaz geçmeye çağırdı

Mitingde Rojavalı sanatçı Bengi Agiri de sahne alarak coşkulu anlar yaşattı. Halk müziği sanatçısı, yazar ve siyasetçi Pınar Aydınlar da mitinge katılarak bir konuşma yaptı.  Gezi, Rojava ve Lice direnişlerini selamlayan Aydınlar, daha sonra müzik dinletisi verdi.

Miting „Bijî berxwedana Rojava“, „Yaşasın halkların kardeşliği“  sloganları ile saat 20.30’da sona erdi.