Anasayfa , Dünya , Meksika’da 7.1 büyüklüğünde deprem

Meksika’da 7.1 büyüklüğünde deprem

Meksika’nın Puebla eyaletinde meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle en az 224 kişi yaşamını yitirdi.

Güney Amerika ülkesi Meksika’nın Puebla eyaletinde 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yetkililer depremde en az 224 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yerin 43 kilometre altında gerçekleşen depremin merkez üssü Puebla eyaletine bağlı Atencingo kenti olarak açıklandı. Deprem,  başkent  Mexico City’de de hissedildi. Puebla eyaleti, depremin hissedildiği başkent Mexico City’ye 123 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Başkent Mexico City’nin güneyindeki Morelos eyaletinde en az 54 kişi hayatını kaybedetti, Mexico City’de ise 30’a yakın binanın çöktü ve havalimanlarındaki uçuşlar durduruldu.

Başkentteki bazı binalarda yangın çıktığı ve içeride mahsur kalanların olduğu da kaydedildi.

Binlerce insan telaşla soluğu sokaklarda alırken, başkentin birçok bölgesinde telefon bağlantıları ve elektrikler kesildi.

Devlet Başkanı Nieto, yardım ekiplerinin depremden en fazla etkilenen yerlere daha kolay ulaşabilmesi için Twitter üzerinden halka cadde ve meydanlardan kaçınma çağrısı yaptı.

BİNLERCE İNSANIN ÖLDÜĞÜ DEPREMİN YIL DÖNÜMÜNDE

Deprem, 19 Eylül 1985’te Meksika’da gerçekleşen 8.1 büyüklüğündeki depremin yıl dönümünde yaşandı. 1985’te yaşanan depremde 6 bin ila 12 bin arasında insan hayatını kaybetmişti.

Öte yandan geçtiğimiz 8 Eylül’de de Meksika’nın Pasifik kıyısında Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi’nin verisine göre 8.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremde en az 90 kişi hayatını kaybetmişti.