Home , Avrupa , AGİF: Eş başkanımıza polis komplo kurdu

AGİF: Eş başkanımıza polis komplo kurdu

agif-logo-295x185Alman polisinin siyasi faaliyet yürüten devrimci demokratik kurum yöneticilerine ve üyelerine yönelik baskılarına ve tutuklamalarına mağruz kalan ATİK` lilerden  sonra, AGİF e yönelik olarak tertiplenen komploya bir örnek olan uygulamaya ilişkin olarak; Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), yazılı açıklama yaparak, eş başkanlarına polis komplosu uygulandığını bildirdi.
AGİF, „Federasyonumuzun eş başkanı G. T. 13 Mayıs günü mesai saatinin başlaması ile çalıştığı iş yerinde polisin komplosu ile karşılaşmıştır. Çalıştığı iş yerinde bir işbirlikçinin verdiği bilgiler ve bir evrak gerekçe gösterilerek eş başkanımızın evi aranmış, eşyaları polis tarafından talan edilmiş, kişisel bazı eşyalarına el konmuştur. Üç saat boyunca evde sorgulanan eş başkanımız psikolojik şiddete maruz kalmıştır“ bilgilerine yer verdiği açıklamasında, şunları ifade etti:

‚GÖZDAĞI VERİLDİ, TEHDİT EDİLDİ‘

„Gerekçe gösterilen evraka ilişkin polis hiçbir şey sormamış ve çalıştığı iş yeri dahi aranmamış, aksine ‚örgüt üyesi‘ olup olmadığı sorulmuş, hangi eylemlere katıldığı söylenmiş, politik faaliyet yürüttüğü, sosyalist düşünceye sahip olduğu bilindiği polis tarafından ima edilmiştir. Sözde evrakı gerekçe  gösteren polis, eş başkanımızı sorgulamış ve siyasal kimliğinden dolayı gözdağı vermek istenmiştir.
Eş başkanımızın bilgisayarına, hard-disk, usb-Stick ve telefonlara el koyan polis, bazı yayınların fotoğraflarını çekmiş ve soruşturmanın devam edeceğini söyleyerek eş başkanımızı tehdit ederek evden ayrılmıştır.“

‚ALMAN POLİSİNİN TERÖR VE SİNDİRME POLİTİKASI BİZİ YILDIRAMAZ‘

Açıklamada, Alman polisinin devrimci, demokrat ve sosyalist kurum ve kişiler üzerindeki terör ve sindirme politikalarına değinilerek, bunun mücadeleyi önleyemeyeceği vurgulandı.
Açıklamada, şöyle denildi: „Alman polisinin anti demokratik, insan haklarıyla bağdaşmayan bu tutumunu protesto ediyor, el konulan kişisel eşyaların derhal iade edilmesini istiyoruz. Alman devleti, polis baskınları ve komplolarla, federasyonumuza ve çalışanlarına geri adım attıracağını düşünüyorsa, fena halde yanılıyor. Ne polisin terörü ne de baskınlar asla bizleri yıldırabilir“ denildi.