Anasayfa , Avrupa , Zarakolu: Soykırım kabul edilmeli

Zarakolu: Soykırım kabul edilmeli

BERLİN | 15 – 05 – 2010 | Gazeteci ve yayıncı Ragıp Zarakolu, Almanya’nın Stuttgart kentinde Ermeni soykırımına ilişkin düzenlenen panele katıldı. Zarakolu, Ermeni halkına karşı işlenen soykırım suçunun kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Stuttgart Göçmen İşçiler Kültür Derneği (AGİF), IBS (ADHF) ve Tohum Kültür Derneği (ATİK), Ermeni soykırımı üzerine panel düzenledi. Panele konuşmacı olarak gazeteci Ragıp Zarakolu katıldı.

1. Dünya Savaşı sonrası Ermeni halkının ulusal özgürlüğünü koşulsuz kabul eden tek ülkenin Sovyetler Birliği olduğunu belirtti, “Sovyetler Birliği sayesinde Ermenistan’ın küçük bir kısmı ancak özgürlüğe kavuşabildi” dedi.

Ragıp Zarakolu, Ermeni halkına karşı işlenen soykırım suçunun inkar edilmesini eleştirdi.

Ermeni halkından sonra ağır bedeller ödeyen bir diğer halkın Kürt halkı olduğunu söyleyen Zarakolu, “Kürdistan savaş öncesinde İran ile Osmanlı İmparatorluğu arasında 2’ye bölünmüşken savaş sonrası 4 ülke arasında bölünmüş bir duruma geldi. Kürt halkının çektiği zulüm yaklaşık 100 yıldır devam ediyor. Kürt halkı asimile edilmeye çalışıldı, ama bu halk daha öncesi ilhakçılara gösterdiği direngenliğini hala gösteriyor” dedi.(Etha)