Home , Avrupa , Basel ve Zürih Politik Tutsaklarla Dayanışma Eylmi

Basel ve Zürih Politik Tutsaklarla Dayanışma Eylmi

H.Merkezi|19.03.2021| 18 Mart Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü kapsamında İsviçre’nin Basel ve Zürih kentlerinde devrimci kurumlar öncülüğünde eylem düzenlendi.

İsviçre’nin Zürih ve Basel kentlerinde düzenlenen Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü etkinliklerinde Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik kapatma davası açılması ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi protesto edildi.

BASEL

Basel’de aralarında Birleşik Devrimci Mücadele, P. Devrimci Duruş, Bir-Kar, Dik, SYKP, CDK ile Alevi Kültür Merkezinin yer aldığı kurumlar öncülüğünde Claraplatz’da bir eylem düzenlendi.

“Devrimci tutsaklar onurumuzdur”, “Hasta tutsaklar ölüme terkedilemez” yazılı pankartlarla politik tutsakların fotoğrafları taşındı.

Eylemde kurumlar adına yapılan ortak açıklamada 18 Mart Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü kapsamında bugün Türkiye ve Kürdistan’da faşizm eliyle sürdürülen hak ihlallerine karşı mücadeleyi yükselme çağrısı yapıldı.

“Bugün cezaevlerinde tutsaklara yönelen faşizm işkence ve tecrit dahil hak ihlalleri en üst seviyeye ulaşmıştır. Türkiye cezaevlerinde tecride karşı bugün 113 gündür süren açlık grevi devam etmektedir” denilen konuşmada AKP-MHP iktidarın HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğini düşürerek HDP’nin kapatılması kararı aldığı belirtildi.

Faşizmin bu topyekün saldırısına karşı devrimcilerin bulunduğumuz her alanda mücadeleyi ortaklaştırarak faşizme karşı birlikte mücadele çağrısı da yapıldı.

Aynı amaçla Zürih kentinde de Birleşik Devrimci Mücadel öncülüğünde bir eylem düzenlendi.

Almanca bildirilerin okunmasının ardından eylem sloganlarla sona erdi.