Anasayfa , Avrupa , G20 Süreci ve Sonrasında ki Gelişmelere İlişkin Açıklama
Hamburg

G20 Süreci ve Sonrasında ki Gelişmelere İlişkin Açıklama

                        ATİF Hamburg

Hamburg|18.07.2017|Hamburg’ta G20 öncesi ,süreci ve sonrasında yaşananlar kamuoyunda tartışılmaya devam ediliyor.Almanya polisinin tutumu burjuva basında ters düz edilerek G20 karşıtları üzerinde yoğunlaşılmak istenmektedir.Konuya ilişkin ATİF Hamburg’un elimize ulaşan açıklamasını güncelliği ve taşıdığı haber değeri üzerine olduğu gibi yayınlıyoruz.

Direniş Meşru Bir Haktır, Provakatif Polis Saldırısı Haksız Bir Tutumdur!

Hamburg’ta gerçekleşen G20 zirvesi süreçinde ve sonrasında yaşananlar halen kamuoyunda tartışılmaya devam ediliyor. ATİK, YDG, Yeni Kadın kongrelerinde alınan kararla merkezi bir katılım sağlanan G20 karşıtı 6-8 Temmuz protestoları ‘‘ Direnişi ’’ tarihi anlamda önemli bir yerde durmaktadır. Polis Sternschanze bölgesi başta olmak üzere Hamburg’un  bir çok bölgesinde Helikopterler , Akrep ve Tomalarla binlerce polis gücü ile ablukaya aldı. Yolda yürüyen sıradan insanlar ve protestoculara rastgele saldırdı. Almanya polisi ve farklı ülkelerden getirilen destek Polis güçleri; demokratik hakları rafa kaldırarak, keyfi şekilde  saldırarak insanları yaralamışlardır. Bu saldırılar üye ve aktivistlerimiz ve çeşitli demokratik kurum üye ve taraftarları da nasibini almıştır. Polisin 6-8 Temmuz tarihlerinde ki keyfiyetçi saldırılarının görüntüleri çeşitli basın, yayın kuruluşlarının sitelerinde bulmak mümkündür.

7 Temmuz sabahı gerçekleşen eylemlerde 3 YDG’li arkadaşımızda gözaltına alındı. Polis saldırıları sırasında 2 YDG’li arkadaşımız yaralandı. Gözaltı esnasında polis tarafından çıplak arama dayatması, Türkiye istihbaratı MİT’e bilgi verme vb. tehditler savrulmuş. Pranga dayatmasına karşı çıkan aktivistlere yönelik darp ve şiddet uygulanmıştır.

G20 öncesi çeşitli kurumlara baskın yapılarak göz dağı verilmeye çalışılmıştır. Bu baskınlar Zirve süresince de aynı şekilde devam etmiştir.  Demokratik çalışmada önemli bir mevzi olan, B5 Enternasyonel Merkez’de polis tarafından basılarak, kapılar kırılmış, ortalık dağıtılmış ve o an orada bulunanlar tartaklanmıştır.

Polisin provakatif tutumu G20 öncesi, süreçi ve sonrasında da devam etmektedir. Bir sistem taraftarı CDU’lu politiacı Rote Flora Alternatif Kültür Merkezi ( İşgal Evi )‘nin kapatılması gerektiğini vurgulamış. Polisin provakatif ve keyfi davranışlarına saldırılarına değil G20 karşıtlarına yönelinmiş durumda. Burjuva basında eylemciler deşifre edilmek istenerek resimler yayınlanmıştır. Halen yüzlerce insan tutuklu durumdadır. Olaylar sonrasında yapılan baskınlarda 50‘nin üzerinde insan tartaklanarak göz altına alınmıştır.

Hamburg Anti – Faşist mücadele tarihine sahip bir kenttir. Bu tarihe yaraşır bir duruş sergilemiştir. Enternasyonal Kurumların Anti-Faşist, Anti -Emperyalist mücadele yürütenlerin önemli bir potansyeli içinde bulunduran şehrimizde halk ispiyonculuğa teşvik edilmek istenmektedir. Ernst Thelmann’ın, 1923 Hamburg direnişinin ardılıları bu tarz provakasyonlara yanıtı direnişi büyüterek vereceklerdir.

Polislerin hukuksuzca saldırıları ve provakasyonunu kınıyoruz. Demokratik Kurumlar bizim kurumlarımızdır ve onlara yönelen tehditlere karşı meşru direniş hakkımızı kullanacağız. Bu vesile ile bir kez daha yineliyoruz; temel haklara ve Anti – Faşist, Anti-Emperyalist mücadelemize yönelen her türlü provakatif saldırılara karşı duracağız! Bu tarz saldırılara karşı cevabı mücadelemizi sokaklarda yükselterek vereceğiz!

Emperyalist Saldırganlığa Karşı Direniş Meşrudur, Engellenemez!

Yaşasın Devrimci Dayanışma!

Birlik – Mücadele – Zafer!

ATİF – Hamburg