Home , Haberler , Yunanistanlı örgütlerden ATİK ile dayanışma açıklamaları…

Yunanistanlı örgütlerden ATİK ile dayanışma açıklamaları…

images-1ATİK üyelerine yönelik başının Almanya’nın çektiği ve Avrupa’da Fransa, İsviçre ve Yunanistan’da 15 Nisan ve 18 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen sözde anti terör operasyonları ilk günden itibaren ilerici demokratik kurumların tepkisini çekmeye devam ediyor.

15-18 Nisan tarihlerin de, Yunanistan Atina’da evlere ve sokakta gerçekleştirilen operasyon kapsamında 3 ATİK üyesi gözaltına alınarak tutuklanmışlardı. İki kişinin Almanya’ya iadesi gündemdeyken birisi içinde Türkiye tarafından çıkarılan kırmızı bülten söz konusu.

Yunanistan’da ilk günden itibaren tepki çeken operasyon, çeşitli sendika şube ve bölge başkanlıkları ile öğrenci dernekleri ve devrimci kurumların yayınlamaya devam ettikleri açıklamalarla protesto ediliyor.

“Gerçek terörist sermaye ve emperyalizmdir”

Yunanistan’da ilk günden itibaren tepki çeken operasyon, çeşitli sendika şube ve bölge başkanlıkları ile öğrenci dernekleri ve devrimci kurumların yayınlamaya devam ettikleri açıklamalarla protesto ediliyor.

Sendika ve öğrenci dernekleri yaptıkları açıklamalarla; “ATİK aktivistlerinin tutuklamalarının tek amacı savundukları düşünceler ve demokratik haklar için verdikleri mücadeledir. Saldırılar, Yunanistan’ın AB kapsamında mücadele eden herkese karşı uyguladığı bir politikadır. Bu politika kapsamında Avrupa’nın birçok ülkesinde ‘anti terör’ kapsamında onlarca Türkiyeli devrimci tutuklanmıştır. Bu şekilde Türk devletinin gerçek yüzü saklanmaya çalışılmaktadır. Gerçek terörist SERMAYE ve EMPERYALİZM olduğu örtülmeye çalışılmaktadır. Saldırıların asıl amacı Türkiyeli devrimcilerin mücadelelerinin kriminalize edilerek korkutulmaya çalışılmasıdır. Bizler tutuklananların derhal serbest bırakılmasını, başka ülkelere iade edilmelerinin engellenmesini ve iltica talebinde bulunanların taleplerinin karşılanmasını talep ediyoruz” dediler.

Açıklama yapan kurumlar;

 

1- Girit-Hania İşçi Merkezi

2- Girit-Hania ADEDİ (Kamu Emekçileri Konfederasyonu) Bölge Başkanlığı

3- Dershane Öğretmenleri Sendikası

4- Selanik Öğretmen Sendikaları Bölge Başkanlığı

5- Pire Öğretmenler Sendikası Bölge Başkanlığı

6- Ege Üniversitesi Matematik Fakültesi Öğrenci Derneği

7- Aleksandros Panagoulis Öğrenci Derneği-Atina

8- Jeoloji Fakültesi Öğrenci Derneği-Atina

9- Hukuk Fakültesi Öğrenci Derneği-Atina

10- Tıp Fakültesi Öğrenci Derneği-Atina

11- Filoloji Fakültesi Öğrenci Derneği-Atina

12- Matematik Fakültesi Öğrenci Derneği-Atina

13- Fizik Fakültesi Öğrenci derneği-Atina

14- Ziraat Fakültesi öğrenci Derneği-Atina

15- Grafik Sanatları Fakültesi Öğrenci Derneği-Atina

16- Sınıf Yürüyüşü

17- Militan Gençlik Hareketi

18- Girit-Hania Direniş Girişimi

19- Memur Sendikaları Konfederasyonu (ADED) İskeçe (Xanthi) Bölge Başkanlığı

20- Thriasio Hastanesi Sendikası-Atina

21- Serrez Militan Eğitimci Hareketi