Anasayfa , Avrupa , Stutgart’ta İşçi Etkinliği Yapıldı

Stutgart’ta İşçi Etkinliği Yapıldı

STUTTGART|15.10.2022|” GRILLFEST DER SOLIDARITÄT ! ” çağrısıyla 8 Ekim’de, ağırlıklı olarak Daimler işçilerinin katılımıyla bir etkinlik düzenlendi .
Etkinliğe katılım , beklentinin altında olmasına rağmen , etkinliğin niteliği ve coşkusu oldukça yüksekti . Çeşitli Uluslardan işçilerin birarada olması ayrı bir renk kattı .
Etkinliğe Çeşitli duyarlı sanatçılarda , sınıfla dayanışma perspektifi ile emek ve yeteneklerini karşılıksız sundular . Etkinlikte ilk başta , işçi sınıfının örgütlenmesi ve birlikte mücadelesinin içinden geçtiğimiz süreçte önemi ve gerekliliği üzerine yapılan vurgularla Etkinliğin açılışı yapıldı . İlk başta Lukas Weissert ve Sunday Percussion ikilisinin Almanca ezgileriyle etkinlik Coşkulu bir şekilde sürdü . Etkinliğe katılan Antifa temsilcisi de yaptığı konuşmada sınıfsal sorunlara değinerek birlikte mücadelenin önemine vurgu yaptı .
Nihat Dağ ve Emrah Şin Ceyran ‘ da etkinliğe , söyledikleri Türkçe ve Kürtçe parçalarla ayrı bir coşku kattılar … Woman Vocies ve Jessi’nin söyledikleri İspanyolca ezgilerle coşku biraz daha enternasyonal bir kimliğe bürünerek yükseldi .
Etkinlikte ATİK Eş Genel Başkanı Süleyman Gürcan ‘ da bir konuşma yaptı . Konuşmasın da kısaca , sendikal mücadelenin önemi , sendikaların niteliğine bakılmaksızın bu mücadelenin verilmesinin zorunluluğuna , savaş ve sınıfın tavrının nasıl olması gerektiği ve içinden geçtiğimiz süreçte işçi sınıfının talepleri ve bu noktada ki pazarlık ve görüşmelere dair açıklamaları ile birlikte , sokaktaki mücadelenin büyütülerek sürdürülmesinin önemine vurgu yaptı . Yaptığı konuşma işçiler tarafından ayakta coşkuyla alkışlandı .
Onur Olgun’da etkinliğe teknik ve ekipman katkılarının dışında , söylediği coşkulu ezgilerle büyük bir emek ve özveri kattı .
Etkinlik , bir sonraki etkinlikte daha güçlü buluşmak ve daha kitlesel birliktelikler oluşturmak çağrısıyla sonuçlandırıldı .